ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


DOLIU la ISU. Colonelul Costache Ilie a încetat din viață, marți, 14 iunie. Tragicul anunț a fost făcut public de către ISU Arad pe pagina de Facebook.

Cu o lungă și impresionantă carieră de pompier acesta va face parte acum din „brigada pompierilor din cer”. Absolvent al Școlii Militare de ofițeri activi al Ministerului Apărării Naționale „Nicolae Bălcescu” Sibiu, promoția 1987, a ocupat de-a lungul carierei militare diferite funcții de comandă și execuție în cadrul Brigăzii 19 mecanizate Arad și Unitatea Militară de Rachete Ineu.

Începând cu anul 2001 a trecut la „arma vieții”, protecția civilă, iar din 2005 ofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad. 

În aceași zi, pe 14 iunie, FocusPress anunță că judecătorul Mircea Agop, de la Medgidia, a murit. Avea doar 38 de ani.

Colectivele Curții de Apel Constanța și ale instanțelor din circumscripție au primit cu profund regret vestea încetării premature din viață a lui Mircea Agop, judecător în cadrul Judecătoriei Medgidia.

”Născut în 1984 la Constanța, Mircea Agop a intrat în magistratură în anul 2013, iar începând cu 01.12.2017, a fost judecător al Judecătoriei Medgidia.

Vreme de aproape un deceniu, acesta s-a dedicat cu devotament profesiei, flind cu un caracter puternic, un om devotat de încredere ce va rămâne mereu în amintirea noastră.

Pe această cale transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu sä-l odihneascä!”, transmit reprezentanții Curții de Apel Constanța.

Judecătorul Mircea Agop avea doar 38 de ani.

O zi mai târziu, a urmat doliu în lumea medicinei românești. Un mare medic celebru a murit brusc, după 30 de ani de carieră, anunța ziarstul Filip Stan pe pagina de internet a RomâniaTV pe 15 iunie 2022.

Un medic foarte cunoscut din Sibiu a murit brusc, lăsând pe toată lumea fără cuvinte. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu acolo unde a profesat.

Medicul primar pneumolog Mioara Munteanu a încetat din viață. Colegii își iau rămas bun de la un doctor despre care spun că a fost dedicat într-o carieră de peste 30 de ani.

În postarea emoționantă pe care au făcut-o pe pagina de Facebook a unității medicale aceștia scriu că a fost un medic dedicat care a iubit oamenii și care a dat dovadă de profesionalism în cei peste 30 de ani de carieră.

Și Medicul Marinela Ecea, tot din Sibiu, s-a stins în urmă cu o săptămână

Medicul Marinela Ecea, unul dintre cei mai iubiți doctori din Sibiu, a murit, lâsându-i pe cei care i-au fost apropiați cu un mare gol în suflet, scrie aceeași sursă, RTV.

Se pare că Marinela Ecea a murit subit, mult înainte de vreme, apreciază ziaristul RTV. Nimeni nu s-a așteptat la o veste atât de cruntă în ceea ce o privește pe cea care a vindecat mii de pacienți.

Marinela Ecea lucra la Aria Clinic, iar colegii și-au luat rămas bun printr-un mesaj emoționant postat pe pagina de Facebook a instituției.

Pe pagina personală, aflăm de la sora ei că la începutul lunii situația apărută brusc era „foarte gravă”: „Marinela se afla in coma. Starea ei este foarte gravă, dar momentan stabilă. Asteptam zilnic sa vedem cum evolueaza. Am sa postez cu regularitate noi informații. (...) Din păcate nu avem deocamdată nici un semn de îmbunătățire…Este intubata in continuare, tot in coma profunda, tot fara respirații spontane, nu-s foarte multe modificări. In investigația computer tomograf de azi noapte este aproximativ stationar, cu edemul perihematom usor crescut. Nu sunt semne bune deocamdată. Mai trebuie sa avem răbdare încă 24 de ore...”

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Astăzi, 17 iunie, s-a stins din viață actorul Alexandru Lulescu, după ce la începutul lunii iunie își serbase ziua de naștere. El împlinise 90 de ani și era internat într-un centru de îngrijire. Cauza morții: accident cerebral, informează Capital. Cu o zi înainte să moară parcă a presimțit acest lucru, cerând să fie împărtășit.

Alexandru Arșinel a ajuns într-un scaun cu rotile, anunță RTV.

O delegația a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților s-a deplasat la el acasă cât și și la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” – București, pentru conferirea ordinului Crucea Bucovinei actorilor Alexandru Arșinel și Vasile Muraru, directorul instituției.

Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, era vizibil afectat și slăbit din cauza problemelor sale de sănătate.  Actorul se afla într-un scaun cu rotile și, în momentul în care a primit distincția, a încercat să zâmbească.

După ce s-a vaccinat „anti-Covid”, actorul a rămas cu sechele în urma multiplelor probleme de sănătate care au apărut: s-a infectat cu coronavirus și a trecut prin două intervenții chirurgicale pe cord.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 11 spre 12 iunie 2022, Ovidiu Ioanițoaia a suferit un atac vascular cerebral (AVC). La acel moment, jurnalistul se afla în stațiunea Balcic, din Bulgaria, a transmis Fanatik.

În vârstă de 77 de ani, Ioanițoaia a confirmat pentru Fanatik cumpăna prin care tocmai a trecut.

„Mă simt bine, nu mai am probleme. Mâna stângă este ok. Am trecut printr-un moment greu, mi s-a confirmat că a fost AVC. O formă ușoară, a trecut, dar voi mai face niște consultații. A condus soția și am ajuns azi-noapte la 3 la Constanța, de la Balcic” - Ovidiu Ioanițoaia, pentru Fanatik.

Născut pe 1 martie 1945, la Periș, Ovidiu Ioanițoaia este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi din țară. În prezent este realizatorul emisiunii „Tribuna Zero” de la EuropaFM.

Scriitorul, revoluționarul și activistul civic Marius Mioc amintește Unde se pot raporta efectele adverse la vaccinurile anticovid

Citiți și Medic vaccinist de top, decedat subit la 48 de ani, în ciuda condiției sale fizice excelente. Alte două cazuri din Italia, tot de 48 de ani: el infarct, ea moartă în somn. Un avocat care cerea izolarea și moartea nevaccinaților a murit pe scaun la birou