ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


REPUBLICARE DIN 8 OCTOMBRIE 2020 ÎN SERIA REMEMBER PLANDEMIA
 
Prigonirea creștin ortodocșilor la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași mai ceva ca pe vremea comuniștilor, după cum a subliniat un înalt ierarh, poate avea legătură cu cultele din care fac parte responsabilii de aceste măsuri? Sau poate chiar cu etnia lor? Este o întrebare legitimă, care poate pune în angrenaj conceptul de discriminare, atât de des folosit în alte cazuri, cum ar fi drepturile homosexualilor și ale feministelor extremiste de a ucide copii prin avort. Cităm din normele care stau la baza Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD): "Prin discriminare se înțelege orice deosebire, excludere, restricție sau preferință pe baza criteriilor prevăzute de legislația în vigoare. Criteriile stabilite de legislația românească sunt: rasa, naționalitate, etnie, limba, religie - etc -  precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice". Am încheiat citatul.
 
Recunoașteți vreo asemănarea cu situația de la Iași sau cu cea care se pare că va urma în Capitală, de Sfântul Dimitrie, ocrotitorul Bucureștilor?
 
Sfinții vindecă de boli  
 
Necredința diriguitorilor acțiunii este evidentă din start, dacă ținem cont de faptul că unul dintre atributele principale ale acestor mari sfinți pe care Dumnezeu i-a dat cu moaștele lor sfinte României stă tocmai în vindecările pe care le pot face bolilor molipsitoare sau de alt gen.

Sigur, explicația autorităților este că ne feresc de virus. Dar ținem să aducem aminte cum au petrecut creștinii din România Sfintele Paști, la 190 de cazuri de infectări cu coronavirus, și cum au avut loc, să spunem, "sfintele alegeri", la 2000 de cazuri pe zi. Același lucru se întâmplă chiar acum, când, deși suntem anunțați că am depășit pragul de 3000 de cazuri, președintele Klaus Iohannis a anunțat chiar astăzi că nu există nici un impediment în a se derula alegerile parlamentare prevăzute pentru 6 decembrie 2020. La alegeri, da, la Biserică, ba. Iohannis a declarat azi că din discuția pe care a avut-o la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), nu a rezultat nevoia amânării alegerilor parlamentare, conform Agerpres. Dar, probabil, după ce va avea liber de alegeri, de Crăciun virusul își va reveni la treabă și va închide din nou românii în case.
 
La Sfânta s-ar fi mers în condiții sanitare mai drastice decât la vot

În cazul flagrant de discriminare a ortodocșilor și de sfidare a Bisericii naționale, care se petrece în aceste momente la Iași, argumentele grijuliilor autorități sunt trase de păr. Mitropolia Moldovei și Bucovinei pregătise în cel mai mic amănunt împreună cu autoritățile locale desfășurarea marii sărbători a Ocrotitoarei Moldovei, Sfânta Parascheva cea făcătoare de minuni inclusiv în cazuri de sănătate, mii de mărturii despre vindecări miraculoase fiind înregistrate atent de Editura Doxologia în lucrări disponibile acum gratuit, online. Pelerinii urmau să stea la distanța fizică solicitată de măsurile sanitare în vigoare, într-un șir de o singură persoană, totul desfășurându-se în aer liber, conform tradiției anuale. Adică, mai clar, pelerinajul urma să fie mai drastic din punct de vedere sanitar decât a fost procesul de votare în cadrul alegerilor locale când puteau intra mai multe persoane deodată, în săli închise.
 
Pentru a nu se invoca acest argument de către Patriarhie și Mitropolia Moldovei și Bucovinei, autoritățile care au interzis efectiv accesul oricărui închinător care nu are buletin de Iași au susținut că focarele ar urma să fie mobile, prin autocarele care vin la Iași. Este un alt argument cel puțin stupid atâta timp cât nu este interzis transportul public în România, în autobuzele dintre localități, sau din România spre Sparaghelia, în avioanele ticsite ochi sau, în Capitală, în trenurile metroului arhipline.

Între 600.000 și 800.000 de români merg ZILNIC cu Metroul

Metrorex ne informează regulat că în București circulă zilnic între 600.000 și 800.000 de călători. O singură garnitură de tren poate transporta, conform experților Metrorex, 2.178 de pasageri. S-a interzis transportul cu Metroul în București? Nu.

Cazul de discriminare a credincioșilor creștini ortodocși este, repet, flagrant, și ar trebui tratat cu toată seriozitatea de o echipă de avocați ai Patriarhiei și Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care să deschidă un caz-școală contra măsurilor abuzive și nesusținute științific ale autorităților, așa cum spune și dl. profesor dr. Vasile Astărăstoae, fostul președinte al Colegiului Medicilor din România.

Anul trecut la Sfânta Parascheva s-a atins un număr record de pelerini - aproape 200.000, pe parcursul întregii manifestări care a durat mai mult de o săptămână. Anul acesta probabil numărul s-ar fi redus substanțial. Dar chiar de-ar fi venit 200.000, ar fi fost de 3 sau de 4 ori mai puțin decât numărul celor circulă zilnic cu Metroul, bot în bot (ilustrație FB Florin Tălmaciu). Reamintim că un Raport al OSCE pe tema plandemiei critica România enumerând-o între țările care au luat cele mai dure măsuri de restricționare a libertății religioase din Europa.

Ionel Dancă, "talibanul" catolic ex-USR-ist din cârca lui Ludovic Orban

Dar cine sunt aceste autorități care ne comandă? Contează etnia sau credința lor? Cunoscutul jurnalist Mirel Curea, prim redactor șef adjunct la Evenimentul Zilei, a avansat o posibilă teorie în acest sens. Într-o postare intitulată "Un taliban în bătătura Bisericii Catolice din România" acesta scrie: "Nu doar mie mi s-a părut dubios faptul că, de când cu pandemia asta, nu a existat set de măsuri de combatere care să nu înceapă cu cele care priveau restrângerea activităților Bisericii, ale preoților, cu ținutul credincioșilor cât mai la distanță de toate cele sfinte. Cu efecte majore, desigur, asupra Bisericii Ortodoxe, cel mai numeros reprezentată în populația țării. Recunosc, nu m-am gândit că ar putea fi o chestie dirijată, țintită, caracterizată de ură și cu un pronunțat caracter de persecuție.
 
M-am lămurit că așa stau lucrurile ziele trecute, când un membru al Executivului mi-a spus că totul pleacă de la Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului Ludovic Orban, cu rang de ministru și purtător de cuvânt al guvernului. Printr-un stil agresiv, marcat de un permanent tupeu amenințător, Dancă s-a impus ca un soi de Premier II, iar când se iau în discuție măsurile pe timp de pandemie, omul nu se lasă până când ele nu strivesc în primul rând activitățile Bisericii și ale credincioșilor.
 
La început, unii membri ai Cabinetului i se mai opuneau, dar când au văzut că are acordul tacit, total, al premierului Orban, au renunțat de frică. Momentul care a lămurit deșănțarea cu care Dancă se manifestă împotriva Bisericii, a fost acela în care s-a luat de ministrul de interne Marcel Vela, pentru că purta o cruciuliță ortodoxă la vedere. Cuminte, Marcel Vela s-a executat, a pitit cruciulița. De ce face toate astea și de ce se manifestă bolșevic, atunci când aude de credința neamului? Păi, să vedem cine este personajul.
 
Ionel Dancă provine dintr-o familie catolică din zona Neamț și are doi frați mai mult decât respectabili, preoți romano-catolici cu cariere remarcabile. Primul, pr. Wilhelm Dancă, este profesor, decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității din București și membru corespondent al Academiei Române, al doilea, pr. Adrian Dancă, este redactor al postului Radio Vatican. Cele mai serioase surse din interiorul Bisericii Romano-Catolice, ba chiar și surse BOR, îi indică pe cei doi frați Dancă, preoții, a fi oameni de o cultură și de o finețe excepționale. Începem astfel să înțelegem faptul că în cazul lui Ionel Dancă, este foarte posibil să avem de a face cu un taliban orbit de fanatism, așa cum găsim din nefericire prin toate dependințele sordide ale tuturor cultelor religioase, pe de o parte, iar pe de alta, să fie vorba despre un mezin puternic complexat de statura celor doi excepționali frați mai mari. Dacă cei doi preoți din familia Dancă au ales să-și exprime vocația religioasă în cel mai elevat mod cu putință, se pare că nu de același lucru este capabil și fratele lor mai mic.
 
Mai este cazul să arăt cât rău poate face credincioșilor catolici și Bisericii Roman-Catolice un asemenea comportament în măsură să afecteze prin persecuție milioane de credincioși ortodocși? Dacă nici premierul Ludovic Orban, apartenent al Bisericii Unitariene, și nici Klaus Iohannis, președintele României și al „tuturor românilor”, apartenent al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România, nu reușesc să stopeze personajul, poate reușesc să o facă frații săi, cei doi preoți Dancă, sau chiar mai-marii din Bisericii Romano-Catolice din România.Oricine, dar să-l oprească cineva!" (vedeți și Video mai jos).
 
Dacă așa este, este grav. Din CV-ul "talibanului" catolic mai aflăm că acesta a fost consilier de stat pentru proiecte speciale de dezvoltare economică la Cancelaria premierului Cioloș și consilier de comunicare și relații publice în cadrul aceleiași Cancelarii, anterior fiind consilier al USR pe probleme economice și de comunicare.
 
Când apare "Bahá’u’lláh"

Mirel Curea trece în revistă trei dintre artizanii direcți ai măsurilor - dovedite ilegale și abuzive - care au ținut închiși românii în case de Paști și acum îi țin departe de Sfânta Parascheva. Ca-n bancurile cu Bulă sau, de ce nu, ca-n Miorița, unul e sas reformat, altul maghiar unitarian și al treilea "taliban" catolic. Dar "comandantul acțiunii", palestinianul Raed Arafat, se înscrie, evident, cu brio în acest cadru. La el e chiar puțin mai complicat. Deși în numeroase interviuri susține că e doar musulman, în toată presa, la nivelul ziariștilor, se spune că Arafat este și adept al sectei Baha'i. Cu câțiva ani în urmă, prezentatoarea Andreea Berecleanu îi ura public ceva pe limba lui Baubaulah:
 
"Multumesc, Raed Arafat! - Binecuvântat este locul, și casa, și satul, și orașul, și inima, și muntele, și adăpostul, și peștera, și valea, și țara, și marea, și insula, și poiana unde Numele Domnului a fost pomenit și unde Dumnezeu a fost preamărit. - Bahá’u’lláh (rugaciune Baha'i)"
 
 
Dar ce e Baha'i-ul ăsta, pe scurt? O sectă, cu sediul central în Haifa, Israel, care susține desființarea tuturor religiilor și unirea lor într-una singură, Bahaistă, dar și desființarea tuturor granițelor. Bahaiștii susțin chiar și o singură limbă - vedeți curentul Esperanto - și, normal, un singur Guvern Mondial (foto mai jos). Bahaiștii sunt bine organizați în întreaga lume iar în Iran, de unde ar fi izvorât cultul, sunt interziși și pedepsiți în principal pentru că serviciile speciale iraniene consideră secta o rețea de informații a MOSSAD-ului, după cum scrie chiar Jerusalem Post. La noi, Arafat este prieten din perioada studenției cu unul dintre cei mai vocali și bogați bahaiști din România, Wargha Enayati, iranian venit din Germania pe la noi, chiar în perioada regimului comunist. ActiveNews l-a descoperit pe Raed Arafat într-o fotografie din tinerețe alături de adepții cultului Baha'i din Cluj (foto).
 
 
Enayati este fondatorul rețelei de spitale Regina Maria, considerată de către sectanți un fel de ocrotitoare a bahaiștilor. De ce a venit în România? O spune chiar el: "Cauza a fost credința Bahai. În perioada respectivă Bahaii din Europa de Vest încercau să intre mai mult în țările de după Cortina de fier. S-a ivit așadar această oportunitate pentru mine și am zis, dacă asta trebuie să facem, hai să facem", spune Enayati cu privire la venirea în România. Tot el recunoaște că, potrivit dosarului său de la CNSAS, "în decembrie 1988 am fost clasificat ca potențial contraspionaj vest-germanic" (Life). Anul trecut, Wargha Enayati vorbea ca invitat special, alături de președintele Klaus Iohannis, la Ambasada Germaniei din București, de Ziua Unității Germane, 3 octombrie (foto mai jos). 
 
 
Fundația Inovații Sociale Regina Maria a familiei Enayati poartă ca siglă simbolul Baha'i, steaua cu nouă colțuri. Chiar recent, pe 24 septembrie, Raed Arafat a petrecut la un eveniment cu familia lui Wargha Enayatila într-un restaurant, fără mască, după cum a publicat cel din urmă pe Facebook (foto mai jos). Desigur, este treaba lor ce fac acasă, la restaurant, la bisericile sau la templele lor. Dar nu este puțin anormal că dau decizii care încalcă drepturile a milioane de credincioși cu a căror credință nu numai că nu au nimic în comun, ba chiar dimpotrivă, după cum arată și Mirel Curea (video mai jos), asupra căreia au accese de talibanism?
 
Concluzia: Demiterea talibanilor anti-ortodocși sau firescul pas înapoi care s-ar cuveni făcut personal de către ei este degeaba a se cere demnitarilor unui sistem fără morală. Așadar, ne alăturăm Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Patriarhiei Române și cerem, la rândul nostru: Respectați-ne drepturile! Lăsați credincioșii să vină la Sfânta Parascheva!

Alte fotografii de familiei:


 
 
 
Surse Foto: Internet și Contul de Facebook al lui Wargha Enayati. VIDEO: