ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce și-a exprimat public punctele de vedere cu privire la pandemia de covid-19 și la măsurile restrictive din România, Dan Bittman a observat că unele televiziuni au început să-l evite pentru faptul că a încercat să să pretindă dreptul de a cugeta asupra democrației și asupra libertăților individuale.

„Nu credeam că, la 31 de ani de la schimbarea acelui regim politic, în care nu puteam vorbi liber, opiniile publice mai pot fi cenzurate. Uneori, mi se pare mai rău decât înainte de 1990. Nu am fost niciodată împotriva unor măsuri clare și ferme, dar am criticat acel tip de măsuri haotice, care nu au făcut nimănui bine. Am avut nevoie de decizii luate pe baze solide, iar asta nu s-a întâmplat întotdeauna. Acum constatat că televiziuni centrale, precum PRO TV, sau radiouri, precum Europa FM, care s-a lansat cu un concert marca Holograf, evită să mă mai cheme în studiourile lor fiindcă am avut curajul de a-mi exprima liber opiniile. Cei care s-au supărat pe mine o fac, după mine, fie din trufie, fie din lipsa de putere de a dialoga”, a declarat Bittman pentru Playtech.ro

Jurnaliștii de la Playtech au prezentat un interviu cu Dan Bittman pentru Gândul Live, de la sfârșitul anului trecut, unde cântărețul vorbea despre numărul exagerat de cazuri, dar și despre libertatea de opinie grav afectată:

"Credeam și mai cred că-mi pot exprima liber opiniile. Asta am făcut, nimic mai mult. În rest, pentru mine, 2020 e un an care nu m-a interesat cu nimic. A fost cea mai mare pierdere de timp din viața mea. Nu știu încă cum va fi 2021, dar îmi doresc să nu repetăm aceeași poveste!”

"Inspirație nu prea a fost, nu are rost să ne ascundem. E drept că am lansat acum o nouă melodie, , și sper să fie promovată piesa, date fiind condițiile pe care vi le-am explicat. Iar la finele anului poate vom reuși să aducem pe piață un nou album, dar asta nu e o promisiune certă. E mult de lucru, trebuie să ne strângem iar forțele și să revenim la starea de altădată. Sper să avem parte și de concerte, adică să putem strânge câteva mii de oameni la asemenea manifestări, fiindcă ăsta ar fi un semn important privind revenirea la normalitate, după mine!”.