ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Danemarca va începe să administreze pacienților care suferă de diabet de tip 2 medicamente mai ieftine înainte de a prescrie așa-numitele medicamente GLP-1, cum ar fi Ozempic a declarat miercuri Agenția daneză pentru medicamente, potrivit Reuters.

În 2023, 50% dintre noii pacienți care suferă de diabet de tip 2 au început tratamentul cu un medicament GLP-1 rambursat fără a încerca mai întâi o alternativă mai ieftină, a precizat Agenția pentru Medicamente.

Cererea pentru Ozempic, medicamentul pentru diabet al Novo Nordisk, a crescut vertiginos, deoarece multe persoane au început să folosească acest medicament pentru diabet pentru efectele sale de scădere în greutate.

Medicii și alți prescriptori din Marea Britanie au primit în luna iulie ordinul de a nu mai prescrie Ozempic persoanelor care nu au diabet de tip 2, ca urmare a unei penurii naționale de medicamente GLP-1 din cauza cererii tot mai mari pentru utilizarea aprobată și în afara etichetei.

Agenția daneză pentru medicamente se așteaptă ca aproape jumătate dintre cei care folosesc în prezent medicamente GLP-1 să treacă la alternative mai ieftine, dar a declarat că va continua să ramburseze pacienților medicamentele GLP-1, dacă nu pot fi tratați cu omologii mai ieftini.

Medicamentele care vor fi afectate de noul regulament danez atunci când acesta va intra în vigoare la 25 noiembrie anul acesta includ Ozempic și Rybelsus de la Novo Nordisk și Trulicity de la Eli Lilly (LLY.N), deschide fila nouă.
Contrapărțile mai puțin costisitoare sunt recomandate pe picior de egalitate cu medicamentele GLP-1, a precizat Agenția Medicamentului.