ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Infarct la 12 ani – Comunitatea localității Mondragone din Italia este în doliu după ce a pierdut o tânără locuitoare, de doar 12 ani. Micuța a fost afectată, în 4 iulie, de o stare de rău bruscă în timp ce se afla acasă, scrie Gazeta Românească

La sosirea Salvării, micuța era deja inconștientă, în stop cardiac din cauza probabilei hemoragii cerebrale.

Presa locală - L'Occhio di Caserta - informează că o tânără asistentă, ajutată de un defibrilator, a reușit totuși să repornească inima victimei, care a fost apoi transportată de urgență la Clinica Pineta Grande din Castel Volturno.

După ce a fost intubată, a fost transportată de urgență la spitalul "Santobono" din Napoli, unde a murit prematur în prima parte a după-amiezii de marți, 5 iulie. Părinții și-au dat acordul pentru donarea de organe, mai scrie sursa citată

„Comunitatea noastră s-a trezit cu un sentiment de tristețe și tristețe profundă pentru moartea micuței Chiara. Sunt supărat ca bărbat și ca tată, chiar înainte de calitatea de primar, și am inima zdrobită de pierderea unui mic concetățean. (...) Odihnește-te în pace, Înger micuț!” este o parte din mesajul de condoleanțe al primarului Francesco Lavanga.

Funeraliile micuței au avut loc ieri, 6 iulie 2022.

Citiți și Noi Decese Subite în România: Profesorul Doru Mateescu, de 58 de ani și Radu Bădică, legendă a pescuitului sportiv din România, mort la doar 46 de ani

În aceeași zi încă o tânără de numai 13 ani a murit subit în Italia în localitatea Vaiano, Prato. I s-a făcut rău în timp ce era singură acasă în după-amiaza zilei de 5 iulie.

Un prieten al fetei a fost cel care a declanșat alarma și imediat au fost puse în mișcare serviciile de urgență 118 cu Asistența Publică și carabinierii care au ajuns la casa fetiței, informează Gazeta Românescă.

Între timp, a fost alertată salvarea regională cu elicopterul Pegaso, care a aterizat pe terenul de sport unde se afla și o ambulanță a Misericordia di Vaiano.

Încercările de resuscitare și transportarea la spital nu au fost, din păcate, utile: nu și-a mai revenit niciodată. Micuța fusese tratată la spitalul Meyer, unde a fost recent diagnosticată cu miocardită, scrie La Nazione.it.

„Trebuie să ne confruntăm imediat cu această urgență foarte gravă, care continuă într-un mod impresionant și pe care cu lupta noastră încercăm să o denunțăm și să informăm ca să prevenim alte morți și să încercăm să o oprim”, a declarat, într-un video, Franco Corbelli, liderul Mișcării pentru Drepturile Civile.

„Dragi prieteni, morțile subite continuă, din păcate, să facă victime foarte tinere (după cum vedeți) și, sincer, nu mai știu ce să fac. Spun doar că trec prin această dramă cu multă tristețe și suferință. De aceea am făcut acest mesaj video. Voi continua să lupt și să sper că această tragedie va înceta.”, a scris profesorul Corbelii după cele două decese subite consemnate mai sus.

Liderul Mișcării pentru Drepturile Civile, Franco Corbelli, într-un „mesaj video dramatic și sincer”, postat zilele trecute pe Facebook, cere Guvernului, prim-ministrului Draghi, ministrului Speranza și prof. Locatelli, să iasă din „această tăcere asurzitoare, în timp ce oamenii continuă să moară!”. 

„Unde sunt instituțiile, guvernul, mass-media? Unde sunteți? De ce continuați să păstrați tăcerea și să nu interveniți asupra tragediei morților subite, care devine din ce în ce mai îngrijorătoare cu un număr de decese care crește dramatic și afectează nu doar copiii și tinerii, ci și persoanele în vârstă?”, a spus acesta.

Citiți și Românii mor subit pe capete: Ruslan Bordos, Decanul Facultății de Urbanism și Arhitectură din Chișinău, mort subit la 36 de ani, inspector principal vamal Serghei Veriga, la 51 de ani, fostul fotbalist Gabi Oancea, găsit mort în casă la 54 de ani

Numai în luna mai în Italia au avut loc „peste 200 de decese fulgerătoare printre vaccinați”, conform datelor prezentate de Mișcarea pentru Drepturi Civile, scrie Gazeta Românească.

„Mulți erau tineri, sănătoși și vaccinați. Nici măcar unul dintre aceștia, cel puțin dintre cazurile aflate din cronicile ziarelor locale, nu a fost nevaccinat. Dar nici o știre centrală nu a evidențiat acest aspect”.

Decesele au lovit chiar și medicii, spune liderul Mișcării:

„De la sfârșitul lunii aprilie până astăzi, cel puțin zece morți subite! Ultima, acum două zile, un medic de 33 de ani din Borgosesia.

De multe luni împreună cu Verità, singurul ziar italian important angajat să apere drepturile cetățenilor, urmărim această importantă bătălie pe care o consider astăzi o prioritate absolută, o urgență națională cu care trebuie să ne confruntăm pentru a evita alte tragedii”, spune Corbelli.

Conform datelor culese de către Mișcarea pentru Drepturile Civile, cele peste 200 de decese subite din luna mai au afectat și tinerii, dar mai ales persoane de 40 de ani, 50 și chiar mai mulți peste 60. Toți oamenii sănătoși dar vaccinați.

„Oricine se uită la aceste decese de copii, tineri, adulți, toți în stare perfectă de sănătate, care se prăbușesc brusc – acasă, pe strada, la serviciu, în fața magazinului propriu, în mașină, în tren, în autobuz, în avion, în timp ce fac sport, fac o excursie – nu poate să nu se gândească la acel vaccin ale cărui efecte secundare, legate de complicații grave de boli de inimă, cum ar fi miocardita și pericardita, continuă să fie documentate din numeroase studii științifice internaționale. Ca să nu mai vorbim despre toate celelalte reacții adverse, pentru diferite alte patologii, care continuă să afecteze milioane de oameni din lume”, conchide Corbelli.

Citiți și Noi Morți Subite din Europa și SUA: Marcus Fairs, fondatorul revistei Dezeen și Linda Kramer, soția percuționistului Aerosmith. Ambii aveau 55 de ani