ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputații  Consiliului Orășenesc Cernăuți au susținut, joi, 31 octombrie, cu majoritate de voturi  petiția privind interzicerea activităților de propagandă organizate de  LGBT, transmite Unian. Petiția electronică a fost votată cu 24 de voturi din 42. Autorul petiției este activistul Mykola Guniko, scrie publika.md.

Anterior, această inițiativă a fost suțsinută de 250 de localnici. 

Dacă primarul din Cernăuți nu va uza de dreptul de veto, atunci decizia privind interzicerea acțiunilor organizate de LGBT va fi introdusă în Statutul Comunității Teritoriale din Cernăuți.

Și în urmă cu un an, Consiliul Local din Cernăuți, înaintea unei anunțate parade gay, adopta o hotărâre prin care activiștilor LGBT li se amintea să se abțină de la organizarea unor evenimente publice în oraș, de asemenea, ca rmare a unei petiții a cetățenilor.

În Ucraina, la Kiev, în această vară mii de oameni au luat parte la o paradă gay pride. A fost prima paradă a LGBT în Ucraina de la alegerea în mai ca președinte a fostului actor de comedie Volodimir Zelenski, care a promovat o cultură a toleranței, spunând că este adeptul egalității.
 
Autoritățile ucrainiene și-au sporit sprijinul pentru drepturile homosexualelor din momentul în care un guvern pro-occidental a preluat puterea în urma protestelor din Maidan, în 2014. În 2015, a fost adoptată o lege care interzice discriminarea la locul de muncă a comunității LGBT. Unii susținători ai drepturilor lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor și transsexualilor (LGBT) văd progresul în Ucraina ca simptomatic pentru o integrare mai apropiată a țării în Uniunea Europeană și respingerea legăturilor cu Rusia vecină.