ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu publicat de Universitatea din Chile la începutul acestei luni a raportat că vaccinul anti-covid a avut o eficacitate de 56,5% la două săptămâni după administrarea celor două doze în țară. 

"Nu pot sublinia acest lucru suficient - pentru majoritatea țărilor, vaccinurile nu vor opri acest val de pandemie", a declarat Carissa Etienne, directorul OPS, în cadrul unui briefing săptămânal de presă, miercuri.

Campania de vaccinare din Chile împotriva coronavirusului a fost una dintre cele mai rapide și mai extinse din lume, dar cu toate acestea, statul se confruntă cu o creștere recentă a infecțiilor.

Aproape 40% din populația totală a țării sud-americane a primit acum cel puțin o doză de vaccin Covid-19, potrivit statisticilor oferite de Our World in Data, care reflectă una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume.

Doar Israel și, respectiv, Marea Britanie au inoculat o pondere mai mare din populația lor cu cel puțin o doză.

Cu toate acestea, Chile a suferit o creștere accentuată a infecțiilor cu coronavirus în ultimele săptămâni, chiar și cu renunțarea la nivel mondial a vaccinurilor și blocaje stricte în vigoare pentru o mare parte din cei 19 milioane de locuitori.

Directorul regional al Organizației Panamericane a Sănătății a subliniat de atunci că pentru majoritatea țărilor din regiune, vaccinurile nu vor fi suficiente pentru a preveni creșterea ratelor de infecție.

Numărul cazurilor zilnice în Chile a crescut la un nivel record pe 9 aprilie, urcând peste 9.000 pentru prima dată de la începutul pandemiei și semnificativ mai mare decât vârful de aproape 7.000 înregistrat vara trecută.
 
Sursa: MSN