ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnaliștii de la Digi24 susțin că cei doi israelieni care au fost arestați preventiv pentru că ar fi încercat să strângă informații care să o compromită pe șefa DNA, le-au mărturisit judecătorilor că persoana care a autorizat acțiunea de spionaj este un personaj foarte bogat și foarte influent din România.

Cei doi spioni nu au dezvăluit identitatea clientului lor. Dar au spus că acesta putea autoriza în mod legal acțiunea de spionaj împotriva șefei DNA, Codruța Kovesi, informează digi24.ro.

Israelienii au dat mai multe detalii și despre circuitul datelor colectate despre Laura Codruța Kovesi. Odată adunate, informațiile erau stocate pe stick-uri de memorie și erau predate unui agent de legătură la Aeroportul Otopeni. Însă, informațiile nu părăseau țara ci erau livrate destinatarului final.

Potrivit spionilor, alte opt persoane apropiate Laurei Codruța Kovesi erau pe lista lor. Ordinul primit era să strângă cât mai multe informații compromițătoare la adresa apropiaților șefei DNA și dacă este posibil să caute și date referitoare la eventuale fapte de corupție săvârșite.

Șeful DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat că instituția pe care o conduce are indicii cu privire la identitatea celui care a cerut spionarea șefei DNA. 

Black Cube a anunțat că investigațiile din România au fost autorizate de la cel mai înalt nivel, dar firma israeliană nu vrea să colaboreze deloc cu autoritățile române.