ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump, cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, îi va da în judecată pe cofondatorul și directorul executiv al Twitter, Jack Dorsey, pe fondatorul și directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, și pe șeful Google, Sundar Pichai, într-un proces colectiv, informează publicația Axios.

Trump a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la ora 11.00 (ora locală), că este reprezentantul de clasă principal în procesul intentat la Districtul de Sud din Florida.

Demersul, a spus Trump, urmărește obținerea imediată de măsuri asiguratorii care să permită restabilirea rapidă a conturilor sale de socializare. De asemenea, el a spus că cere instanței să impună „daune punitive” celor trei giganți ai rețelelor de socializare. 
 


Efortul juridic al lui Trump este susținut de America First Policy Institute (AFPI), o organizație non-profit axată pe perpetuarea politicilor lui Trump, prin intermediul unei noi entități juridice numită Constitutional Litigation Partnership.

La comunicarea anunțului au luat parte și președinta și directorul executiv al AFPI, Linda McMahon, și președinta consiliului de administrație, Brooke Rollins, ambele foste membre ale administrației Trump.

Procesul colectiv i-ar permite lui Trump să îi dea în judecată pe directorii executivi ai giganților tehnologici în numele unui grup mai larg de persoane, despre care susține că au fost cenzurate de politicile părtinitoare. Trump însuși a fost înlăturat pe termen nelimitat de pe Facebook și Twitter, fără a exista vreun motiv întemeiat pentru o asemenea măsură. El era cenzurat încă din timpul mandatului său de președinte al celei mai puternice țări de pe mapamond, dar represaliile împotriva sa au atins apogeul după evenimentele din 6 ianuarie 2021. Între timp, Donald Trump și-a lansat un site propriu și o rețea de socializare pentru utilizatorii world-wide web. 

Facebook și Twitter au refuzat să comenteze știrea despre procesul colectiv intentat pentru cenzură de Trump și ceilalți pățiți. Giganții Big Tech tac în fața dovezilor despre practicile lor dictatoriale. Le-o fi rușine de standardele comunității cenzuraților?