ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România(ANMDMR) a înfierat Arbidolul, atenționând populația că medicamentul nu are trecut în proespect că ar trata Covid-ul, totul după ce, la graniță, vameșii au făcut percheziții la sânge, iar autoritățile s-au apucat chiar să facă dosare penale pentru cei care au vândut Arbidol pe internet, potrivit Ziarului Național

”Menționăm că acest produs farmaceutic, cu denumirea comercială Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova, așa cum anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM). În Nomenclatorul de Stat al medicamentelor din Republica Moldova pot fi găsite însă produse cu aceeași substanță activă – umifenovir, fiind vorba de Arbivir-Zdorovie, produse de compania farmaceutică Zdorovie SRL Ucraina (se utilizează în profilaxia și tratamentul gripei A și B) și Arpeflu, produs de Lekpharm SRL, Republica Belarus (utilizat în profilaxia și tratamentul gripei, cauzată de virusurile gripei de tip A și B, altor infecții respiratorii virale acute. AMDM precizează că în prospectul preparatelor cu conținut de Umifenovir nu există informații privind administrarea lui împotriva infecției provocată de Covid-19”, a comunicat ANMDMR.

”Referitor la unitatea de fabricație din Rusia a medicamentului Arbidol, este necesar ca aceasta să dețină o autorizație de fabricație/un certificat de bună practică de fabricație emis de o autoritate competentă din UE. Precizăm că nu a fost depusă, până în prezent, în conformitate cu legislația în vigoare, nicio cerere de autorizare a Arbidol sau a altui medicament care să conțină umifenovir”, susțin reprezentanții ANMDMR.

Ziarul Național mai informează că un cetățean din Republica Moldova care vindea Arbidol pe internet este cercetat penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.  Asupra bărbatului au fost găsite 11 cutii cu Arbidol, care au fost ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.