ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul desemnat al Republicii Moldova, Ion Sturza, propune ca miniștrii din Guvernul său să adere la un cod de etică, care ar prevede ca aceștia să se trateze și să-și petreacă vacanțele doar în țară, iar copiii lor să învețe până la liceu în mod exclusiv doar în țară.

Vreau să fac, ca primă măsură, ca toți miniștrii să adere la un cod de etică, unde să fie câteva lucruri: Copii lor, până la liceu, vor învăța în exclusivitate în țară; mandatele ni le vom petrece în exclusivitate în țară, iar cu excepția incidentelor majore, ne vom lecui în țară. E populist?! E populist! Dar dacă nu facem aceste lucruri ca exemplu propriu, nu se va întâmpla nimic”, a declarat Sturza, citat de Unimedia.

Deputații din Republica Moldova se vor întruni în data de 4 ianuarie 2016, într-o ședință specială, în care Ion Sturza va cere votul de încredere al Parlamentului pentru noul guvern.