ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, a declarat luni că Franța și Germania vor „să dea Europei puteri concrete” în domeniul sănătății, după experiența pandemiei de COVID-19, relatează DPA și AFP, citate de Agerpres

Crearea unei „Europe a sănătății trebuie să devină prioritatea noastră”, în ciuda faptului că UE a dovedit neajunsuri, egoism și întârzieri" în modul inițial de reacție în fața pandemiei, a declarat luni Emmanuel Macron în cadrul unei conferințe de presă susținute împreună cu Angela Merkel privind răspunsul european la criza provocată de coronavirus.

„Voința noastră este să dotăm Europa cu competențe foarte concrete în materie de sănătate. Cu stocuri comune de măști și teste, cu capacități de achiziție comune și coordonate pentru tratamente și vaccinuri, planuri de prevenție împărtășite ale epidemiilor, metode comune pentru identificarea cazurilor. Această Europă a sănătății nu a existat niciodată, trebuie să facem din ea prioritatea noastră”, a afirmat Emmanuel Macron în fața presei.