ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pfizer tocmai a raportat decizia FDA de a aproba doza de rapel anticovid pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani, susține bloggerul Igor Chudov.

Ceea ce este uimitor este faptul că vaccinul bivalent aprobat NU a fost testat deloc pe copii și nici măcar pe șoareci.

Pentru fiecare dintre vaccinurile bivalente COVID-19 autorizate astăzi, FDA s-a bazat pe datele privind răspunsul imunitar și siguranța pe care le evaluase anterior în urma unui studiu clinic efectuat la adulți cu privire la o doză de rapel a unui vaccin bivalent COVID-19 care conținea o componentă a tulpinii originale de SARS-CoV-2 și o componentă a liniei omicron BA.1. 

FDA consideră că aceste date sunt relevante și susțin vaccinurile care conțin o componentă a variantei omicronice BA.4 și BA.5. 

În plus, FDA a evaluat și a luat în considerare datele privind răspunsul imunitar și siguranța din studiile clinice ale vaccinurilor monovalente cu ARNm COVID-19, inclusiv ca doză de rapel la grupele de vârstă pediatrică.
 
Aceste date și experiența din lumea reală cu vaccinurile monovalente cu ARNm COVID-19, care au fost administrate la milioane de persoane, inclusiv la copii mici, susțin EUA pentru vaccinurile bivalente COVID-19 la grupele de vârstă mai mici.

Pot să întreb, de ce nu se fac teste? FDA și Pfizer au avut destul timp: au testat rapelurile bivalente pe adulți încă de la începutul anului. Nu s-a făcut niciun test pe copii cu niciun rapel bivalent.

Ar putea Pfizer să cumpere măcar 8 pui de șoarece și să testeze boosterul lor pe 8 pui de șoarece? Cu siguranță ar putea face acest lucru împreună cu testarea dozelor pentru adulți.

O notă de ridicol în plus aici este faptul că FDA a ales, de asemenea, să NU consulte "consilierii FDA" și, prin urmare, nu a convocat comitetul VRBPAC. Acest comitet ar fi aprobat, bineînțeles, orice. Atunci, care este motivul pentru care nu a fost convocat? Motivul este că FDA nu a vrut să aibă niciun vot - chiar și un singur vot - împotriva acestui vaccin și nu a vrut să organizeze o audiere publică cu privire la această farsă.i.

Dacă cineva m-ar fi întrebat acum trei ani dacă este posibil ca FDA să aprobe un vaccin pentru copii cu ZERO teste pe copii, aș fi râs, bineînțeles, de întrebare ca fiind ridicolă. Acum este o realitate. Chiar mai rău, școlile și taberele ar putea începe să îl solicite.