ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie din SUA a murit din cauza "anafilaxiei datorate vaccinării cu COVID-19", potrivit autopsiei. Jeanie Evans, în vârstă de 68 de ani, din Effingham, Kansas, a murit pe 24 martie 2021, la o zi după ce a primit vaccinul COVID de la Moderna în Jefferson County, scrie The Defender.

Potrivit raportului de autopsie, obținut de la biroul medicului legist din comitatul Shawnee prin intermediul unei solicitări în baza Legii privind accesul liber la informații din Kansas, Evans a declarat că și-a simțit căile respiratorii blocate la aproximativ 15-20 de minute după ce a primit prima doză, pe 23 martie 2021.

Ea a fost transportată cu o ambulanță la ora 17:21 la spitalul Stormont-Vail, unde a murit la ora 11:55 a.m. a doua zi.

Evans avea un istoric medical de hipertensiune arterială, alergii de mediu, tulburări alergice și boală reactivă a căilor respiratorii. Ea a avut anterior o reacție anafilactică la medicamentul Albuterol, se arată în raport.

Potrivit Mayo Clinic, anafilaxia este o "reacție alergică severă, care poate pune viața în pericol" și care poate apărea în câteva secunde sau minute de la expunerea la ceva la care ești alergic.

Site-ul web al CDC precizează că anafilaxia după vaccinarea COVID este rară și apare la aproximativ cinci persoane dintr-un milion de persoane vaccinate, în SUA.

Potrivit celor mai recente date din Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri - gestionat în comun de Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) și CDC - au fost raportate 2.300 de cazuri de anafilaxie după vaccinurile COVID, în care reacția a pus în pericol viața, a necesitat tratament sau a dus la deces.

Colt Umphenour, unul dintre fiii lui Evans, a declarat că familia plănuiește să intenteze un proces.

"Căutăm un nou avocat care să reprezinte familia", a declarat Umphenour.

Membrii familiei Evans au angajat-o în aprilie anul trecut pe Lynn Johnson, de la firma de avocatură Shamberg, Johnson și Bergman din Kansas City, Missouri. Însă Johnson a declarat marți pentru Topeka Capital-Journal că a ales să nu continue acțiunea legală în numele lor.

Producătorii de vaccinuri sunt scutiți de răspundere pentru vătămările cauzate de produsele lor.