ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Filmul documentar „7 Cuvinte”  despre viața părintelui Gheorghe Calciu se poate viziona, gratuit, pe platforma Vimeo, până duminică, 17 mai, potrivit unui anunț postat pe pagina oficială a filmului.

Anunțul vine ca urmare a comemorării zilei martirilor anticomuniști, în data de 14 mai. În noaptea spre 15 mai 1948 au avut loc cele mai mari arestări din istoria României.

Arestările au continuat luni la rând, zi de zi și noapte de noapte. Erau căutați pe de o parte cei scăpați pe 15 mai, iar pe de altă parte alte mii de români – gazde, sprijinitori, simpatizanți ai celor din rezistență, divulgați în urma inimaginabilelor torturi de la cei deja arestați.

Filmul „7 Cuvinte” este povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii. Gheorghe Calciu, student la Medicină, intră în închisoare în 1948, pentru „vina” de a-și fi iubit țara și credința. Timp de 16 ani trece prin experiențe – limită: reeducarea de la Pitești, cavoul morții din Jilava, „ispitirile” de la Aiud. După eliberarea, într-o țară îngrozită de teroarea Securității, rostește în București 7 Cuvinte către tineri, un îndemn la un „zbor înalt”, eliberator din sclavia materiei.

Părintele Gheorghe Calciu a trecut la Domnul în ziua de 21 noiembrie 2006.

Filmul "7 cuvinte” este disponibil aici.