ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul vicepreședinte al PMP, Radu Cristescu, a depus un denunț împotriva fostului președinte Traian Băsescu la Parchetul General.

Cristescu, un fost apropiat al lui Băsescu, a postat și un mesaj pe Facebook în acest sens, ilustrat chiar cu o copie a denunțului. „Azi am depus un
 
„Denunț la Parchetul General împotriva fostului președinte Traian Băsescu”, scrie Cristescu. El susține că fostul președinte nu avea dreptul să candideze la alegerile din România, nici ca președinte, nici ca senator, întrucât, așa cum a dezvăluit recent presa, a fost colaborator al Securității.

„Azi am depus un Denunț la Parchetul General împotriva fostului președinte Traian Băsescu. Având în vedere datele apărute în mass media din care reiese faptul că a deținut calitatea de colaborator al Securității, nu avea dreptul de a candida și de a fi ales in functia de Presedinte al Romaniei - functie pe care a detinut-o pe parcursul unui numar de doua mandate si respectiv de a fi inclus in anul 2016 pe listele la alegerile parlamentare si inclusiv nu avea dreptul de a candida și de a fi ales in functia de senator in Parlamentul Romaniei si de asemenea nu avea dreptul de a candida la alegerile europarlamentare din 2019.”, a scris Radu Cristescu, marți, pe Facebook.

Pe 29 mai, Curtea de Apel București a înregistrat la Secția Contencios Administrativ Fiscal dosarul deschis la sesizarea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, care cere stabilirea calității de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu.

În acțiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, se arată că fostul președinte și-a turnat colegii și a menținut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI și MApN.

Cristescu scria luna trecută, într-o postare pe pagina sa de Facebook, despre averea acumulată de fostul șef de stat și despre felul în care reușea să își elimine potențialii adversari. Printre dezvălurile făcute de Cristescu se numără cele legate de „sistemul ticăloșit”, așa cum îi plăcea lui Băsescu să numească regimul Năstase, maiorul Coldea și Codruța Kovesi.