ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Daniela Iuliana Tobă, fost șef birou relații publice la Serviciul de Telecomunicații Speciale, spune, într-o postare de pe Facebook, că este posibil să existe o pistă explozivă în ceea ce privește cazul dispariției adolescentelor din Caracal. De asemenea, ea susține că Alexandra putea fi salvată, dacă operatorii 112 nu ar fi sunat-o înapoi de nu mai puțin de nouă ori. De asemenea, acesta consideră intoxicare fișa medicală aruncată în presă luni, conform căreia Gheorghe Dincă a fost internat la psihiatrie.

Iuliana Tobă, fost angajat al STS susține că presupusul criminal din Caracal ar putea fi implicat într-o rețea de trafic de persoane.

”Înclin să cred că acest caz are legătură directă cu cazul din 2012 și cu rețeaua presupus destructurată atunci, dar care a supraviețuit și s-a refăcut”, a scris Tobă. 

Tobă se întreabă de ce, dacă individual era deja conexat cu un dosar de trafic de persoane la DIICOT, dosarul a zăcut luni întregi, deși exista un denunț clar ”cu privire la faptul că ăla era implicat într-o rețea de proxenetism, rețeaua furnizând inclusiv pentru americanii de la Deveselu fete?”

Mai mult, având în vedere și urmele vechi ale unor crime, deci, în opinia sursei citate, individual făcea asta de ceva timp, se pune întrebarea de câtă protecție beneficiază această rețea de prostituție din partea poliției locale, SRI-ului locale și a altor autorități?

”Nu de pomană dădeam exemplu, când am bănuit că este vorba despre o rețea, de cazul de la Berevoiești unde 10 ani o rețea de sclavie și crimă a funcționat cu protecția autorităților.... să fie oare acesta un alt caz care va fi investigat doar parțial, pentru a nu se ajunge la protecția acestora și la un scandal cu americanii?... eu zic că așa se va întâmpla... de fapt, sunt sigură....”, a punctat Tobă.

Zece ani de dispariții

Tobă mai scrie că, în 1999 apare în presă cazul unei adolescente din Caracal ce a fost luată la ocazie, a dispărut fără urmă, iar părinții au primit telefoane de la necunoscuți cum că fata a plecat în străinătate.

În 2012 - apare în media cazul celor 30 de eleve care erau obligate să se prostitueze pentru militarii americani și pentru cine se mai nimerea și plătea, mai notează sursa citată. 


În 2019 - două fete dispar fără urmă la un interval de doar 3 luni, părinții ambelor primind telefoane de la necunoscuți cum că au plecat în străinătate.

Timp de zece ani și alte cazuri de dispariții de copile au fost semnalate poliției.

Tobă spune că sistemul datului de telefoane rudelor este unul practicat pe scară largă în toată lumea de către traficanții de carne vie.

”Însă dincolo de acest modus operandi, un lucru e cert: nicăieri în lumea asta o rețea de trafic de carne vie nu poate funcționa ani de zile, chiar 20 de ani, fără știința și chiar protecția unor persoane din structurile de putere locale sau naționale.... cu atât mai mult într-o localitate cu 30.000 de locuitori cum e Caracalul…”, a încheiat Tobă.

Ulterior, aceasta a postat un nou text în care afirmă că informațiile privind internările repetate ale lui Dincă ar fi praf în ochi aruncat presei pentru a justifica mai apoi toate ciudățeniile, aberațiile și lucrurile ilogice din dosar.

„Acum, că au fost aduse la cunoștința publicului date din raportul MAI și s-a aflat cronologia apelurilor cu detalii clare, am confirmarea că operatoarea 112 și dispecerul poliției sînt cei care au grăbit fie moartea, fie mutarea Alexandrei în altă locație... Băi, tată, nu te duci să cumperi cremă pentru rănile de la mîinile ostaticului dacă ai de gînd să îl omori, poate îi spune asta cineva și procuroarei de la DIICOT care și-a tot exprimat păreri proprii ... iar povestea cu crema nu e inventată de media, ci este furnizată chiar în document din înregistrările apelurilor....

În plus, individul nu se putea teleporta de la poartă pînă la etaj unde era ținută copila (fiindcă de la parter nu ar fi putut oferi atîtea detalii), astfel încît să o prindă cu telefonul în mînă... a treia convorbire s-a încheiat după 22 de minute fiindcă în curte s-au auzit cîinii lătrînd, iar fata a auzit probabil poarta care nu pare una unsă și silențioasă, eventual și mașina.... în mod cert, isteață cum s-a dovedit, a ascuns sau a pus telefonul la locul în care l-a găsit... apoi polițiștii imbecili au zis s-o mai sune încă o dată, solicitînd asta operatoarei 112, că dacă a mers de două ori cu sunatul, hai, frate, să mai sunăm de 9 ori.... acela a fost momentul în care individul a văzut că de pe telefon s-a apelat 112... nu este o certitudine faptică, doar una logică, în baza unor informații dintr-un document oficial... asta dacă dăm crezare individului că ar fi omorît-o pe Alexandra în jurul orei 12.00 și luăm ca certitudine că ea e moartă...”, a scris Daniela Iuliana Tobă pe Facebook.

„Într-o țară cu un sistem 112 cît de cît sănătos, cu polițiști mai puțin nesimțiți și incompetenți și cu operatoare 112 bine pregătite, copila ar fi fost luată în serios de la primul apel și nimănui nu i-ar fi trecut vreo microsecundă prin cap să sune ostatica înapoi...

Într-o țară cu polițiști mai puțin nesimțiți și incompetenți, toate detaliile privind locul în care e sechestrată Alexandra ar fi fost obținute de acei polițiști în cîteva minute, iar în alte cîteva minute aceștia ar fi aflat exact locuința dacă ar fi făcut elementarul efort de a corobora datele de localizare 112 care și lor le apar pe monitoare simultan cu monitoarele dispeceratului 112, cu apelarea colegilor răspunzători de zona respectivă și trimiterea lor acolo... într-un oraș mititel precum Caracalul, locuința ar fi fost identificată din mers, poate chiar în timpul convorbirii cu fata....

Să suni la 112 ca să primești ajutor și 112 să fie cauza morții tale, ăsta da record instiuțional românesc....”, a mai scris fostul șef al biroului de relații publice din cadrul STS.  
 
„Și mai cred ceva: mai cred că informațiile privind internările lui la nebuni au fost aruncate azi, hodoronc-tronc, în media pentru a justifica mai apoi toate ciudățeniile, aberațiile și chestiile ilogice din dosar cum ar fi, bunăoară, faptul că în curtea lui s-au găsit oase umane, dar pe fete le-a dus totuși și le-ar fi aruncat în Olt și în Dunăre, adică un criminal în serie fără consecvență și logică... sau faptul că, fiind aruncate în apă, cadavrele nu au cum să fie găsite - măi, să fie, ce convenabil!.... și multe, multe altele pe care noi toți, p-aici, le-am sesizat...

Dincolo de toate acestea, un lucru se conturează aproape cert: Alexandra putea fi salvată”, a concluzionat Daniela Tobă.