ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Dan Puric (Video de la o manifestație AUR din Piața Universității) a fost propus public ca viitor președinte de George Simion, într-o emisiune TV. Este al doilea intelectual vehiculat pentru cursa prezidențială din România de anul viitor. Dacă PNL și USR vor urma acest exemplu, pe cine vor propune oare?

De curând, șeful PSD, Marcel Ciolacu a aruncat pe piața media o propunere ce n-are cum să-i aparțină ci pare mai degrabă scoasă dintr-un laborator de specialitate: el a anunțat tam-nisam la RTV că Ion Cristoiu ar putea fi un exemplu de intelectual care să candideze din partea PSD la prezidențialele din 2024, informa InPolitics, amintind că e a doua farsă de acest gen din cariera jurnalistică a cunoscutului jurnalist.

Ion Cristoiu a tratat la rândul său propunerea-surpriză într-un podcast al său. S-a vehiculat ideea că lansarea pe piața a unei astfel de canditaturi - care, în paranteză fie spus demonstrează doar incapacitatea unui partid care se pretinde mare de a oferi un candidat propriu, ceea ce este de fapt un dezastru tip Ciolacu pentru imaginea lui - este de fpat pentru încălzirea subiectului și aruncarea unui alt nume în joc. Cu alte cuvinte, Ion Cristoiu a fost folosit pe post de „iepure” pre-electoral. Ce alt nume de intelectual va scoate PSD din joben rămâne de văzut. Dar iată că a venit și reacția similară a celui de-al doilea partid din România, după PSD: AUR.

Anunțul a venit tot la RomâniaTv, după cum preia și difuzează ȘtiripeSurse:

Bătălia adevărată pentru alegerile prezidențiale se va da între PSD și AUR! Cel puțin asta crede George Simion, președintele AUR.

„Partidul AUR încă nu și-a anunțat candidatul la prezidențiale. Vom vedea ce se întâmplă. Încercăm să fructificăm la maxim această șansă. Candidatul PSD și candidatul AUR cor intra în turul doi”, a spus Simion, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la postul România TV.

„Dan Puric este o valoare a neamului românesc și este un om care militează pentru aceleași lucruri pentru care milităm și noi. Cu siguranță, la fel cum Ciolacu spune că un candidat bun ar fi Ion Cristoiu, pot să vă spun că Dan Puric ar fi un președinte de succes al României. Cred că în orice confruntare electorală, candidatul AUR va câștiga și vom avea în sfârșit un președinte”, a adăugat Simion.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat recent că România are nevoie de un președinte de stânga, indicând că din partea PSD ar putea candida un intelectual. Mai rămâne ca PNL să-l propună pe Gabriel Liiceanu și USR pe Horia Virgil Patapievici, că tot îi face TVR reclamă gratis dar pe banii noștri prin reluarea unor emisiuni insipide care nici măcar nu ajung să urce pe grila de măsurat audiențele.

Dvs ce alte nume de intelectuali credeți că ar putea să intre în cursă? Lăsați răspunsuri la rubrica de comentarii cu un mic argument.