ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omniprezența capitaliștilor rentieri și monopoliști care mituiesc politicieni, tehnocrați și ong-iști pentru a obține și mai multe privilegii, ne face un paradis fiscal, un cazino corporatist, o colonie bancară (și, în curând, una penitenciară) și nu o țară "de hoți”. Astfel comentează, într-o postare pe Facebook avocatul Gheorghe Piperea protestele organizate duminică seara în București și în mai multe orașe din țară față de proiectul de modificare a legilor justiției, proteste sprijinite de Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloș, dar și de PNL. De fapt, spune avocatul Piperea, România va ajunge, o țară de debitori captivi, executați silit și evacuați din case, dar, pentru asta nimeni nu iese în stradă. Explicația o oferă tot el:  pentru că niciun ong-ist, niciun ambasador și  niciun tehnocrat european „nu va susține un protest contra acestei stări de lucruri care nenorocește destine și pune serios sub semnul întrebării viitorul acestei comunități”. 

Redăm mai jos textul publicat pe Facebook:

„Lumea iese  în stradă pentru că, cică nu vrea să devenim o națiune de hoți. 
Până descoperă #rezistenții că: (i) exemplele de cca 300 de politicieni purtători ilegali de mustață, suspectați mereu de corupție, dar nu prea condamnați de judecători, pt că faptele nu prea există, nu ne face pe noi o țară de hoți, ci pe ei o masă de manevră ușor de manipulat; (ii) omniprezența capitaliștilor rentieri și monopoliști care mituiesc politicieni, tehnocrați și ong-iști pentru a obține și mai multe privilegii, ne face un paradis fiscal, un cazino corporatist, o colonie bancară (și, în curând, una penitenciară) și nu o țară "de hoți”, o să ajungem, de fapt, o țară de debitori captivi, executați silit și evacuați din case. Dar pt asta nu se iese în stradă, nu? Niciun influencer ong-ist, niciun ambasador, niciun tehnocrat european nu va susține un protest contra acestei stări de lucruri care nenorocește destine și pune serios sub semnul întrebării viitorul acestei comunități. 
O singură companie de colectare de creanțe are, în acest moment, 1,2 milioane de dosare de executare silită pe rol. 

Alte milioane de dosare zac pe rolul instanțelor cu anii. În timp ce toată energia societății (și mulți, foarte mulți bani) se concentrează pe cei 300 de mustăcioși care, ca un făcut, obișnuiesc sa scape printre degetele glorioasei mașinării anticorupție, câteva zeci de manageri expați, ținuți mereu la distanță de dna și diicot de ong-urile și influencerii anti-corupție, dar mai ales de diverși ambasadori și tehnocrați #rezistenți, prosperă și fac profituri de cazino pe seama unui număr din ce în ce mai mare de  debitori pauperizați de consumul pe credit, iar dreptatea și legitimitatea în justiția română au devenit poezii de început de secol 19, mai importante fiind directivele think tank-urilor societăților deschise la sugestiile purtătorilor de pungi cu arginți. 

Probabil că cei care ies în stradă sub stindardul tfl consideră că respiră împreună aerul ozonat al libertății și civilizației. În realitate, ei nu fac decât să schimbe artificial și forțat agenda publică în favoarea prioritizării publice a unui sistem de luptă anti-corupție, finanțat și din banii noștri, care nu a făcut deloc proba eficienței ci, extrem de grav, proba abuzurilor, a încălcării dreptutilor omului și a revenirii la bazele și în fruntea puterii, a serviciilor secrete politizate.

Națiune de hoți, hm? 

Mai degrabă o țară de prăduiți, tâlhăriți și ruinați de hoțul care strigă hoțul cu vocile năimiților săi din presă și de pe net.

Eu, unul, nu mai accept să mi se pună, la grămadă, eticheta de cetățean al celei mai corupte țări și de membru al unei națiuni de hoți doar pentru că niște pseudo-zeități ale justiției nu reușesc să îi dovedească pe cei 300 de suspecți mustăcioși.”