ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA la București a profitat de ceremonia dedicată miercuri împlinirii a trei ani de la tragedia din clubul Colectiv pentru a sări din nou în apărarea justiției din România și a deplânge soarta procurorilor și a luptei împotriva corupției.
 
Hans Klemm a afirmat că la trei ani de la tragedia de la Colectiv nu s-ar mai fi așteptat ca lupta împotriva corupției să fie slăbită, independența Justiției să fie amenințată, iar selectarea procurorilor să fie din nou politizată, subliniind că acestea reprezintă un motiv de mare îngrijorare pentru Statele Unite ale Americii. 

„Privind în urmă cu trei ani, nu m-aș fi așteptat ca lupta anticorupție să fie slăbită, așa cum s-a întâmplat recent, ca independența Justiției să fie amenințată, că va exista un risc și mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. E ceva ce nu aș fi prezis în urmă cu trei ani. Fără îndoială, ca ambasador american, e un motiv de mare îngrijorare pentru mine personal, pentru ambasada mea, dar și pentru Statele Unite. (...) Tragedia a fost atât de puternică pentru noi deoarece atât de mulți tineri români talentați și-au pierdut viețile sau au fost grav răniți", a spus ambasadorul Hans Klemm, la Memorialul dedicat victimelor de la clubul Colectiv, potrivit discursului transmis de Ambasadă.