ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a împlinit ieri, 15 septembrie, 30 de ani de la arhierie. Mai exact, pe 15 septembrie 1991, IPS Teofan era hirotonit arhiereu și, astfel, devenea membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, arată Doxologia.

Născut pe 19 octombrie 1959 în localitatea Corbi, județul Argeș, IPS Teofan a urmat școala generală în comuna natală și a continuat studiile la Seminarul Teologic din Craiova, apoi a urmat Institutul Teologic de Grad Universitar din București. De asemenea, în perioada 1986-1990, a studiat la Institutul Teologic „Saint Serge” din Paris, unde a obținut titlul de doctor în Teologie.

„La 5 martie 2008, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan al Olteniei în demnitatea de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. În data de 8 iunie 2008 a fost întronizat Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei”, relatează sursa citată.

CV-ul complet al Înaltpreasfințitul Părinte Teofan poate fi accesat AICI