ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IPS Teodosie continuă oficierea de slujbe, chiar dacă a fost depusă o plângere penală pe numele său în care este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că mii de oameni au venit să ia apă sfințită de Bobotează, la Constanța. De asemenea, arhiepiscopul Tomisului a declarat joi seara, in emsiunea lui Victor Ciutacu, la RTV, că autoritățile i-au cerut să facă consultare pentru a ști câți preoți se vaccinează anti-COVID, potrivit site-ului RTV.net.

Arhiepiscopul Tomisului a explicat că autoritățile vor să știe câți preoți vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus. „Ni s-a cerut în două zile să confirmăm câți preoți se vaccinează. Nu putem în două zile. În zilele de sărbători suntem la biserici, suntem cu credincioșii. Am cerut o săptămână. Nu voi obliga pe nimeni.

E liber orice preot să se vaccineze, dar fiecare cu o conștiință responsabilă.

Ni s-a cerut cum se vaccinează preoții. Îi vom consulta o săptămână, că doar nu arde nimic. Fiecare se vaccinează, eu nu oblig pe nimeni. Nu sunt în cunoștință de cauză. Am consultat mulți specialiști și voi mai consulta. Mulți specialiști din Medicină sunt reținuți. Este sigura dată când o pandemie este dirijată mai mult politic decât medical. Am semne de întrebare”, a spus ÎPS Teodosie. Întrebat despre posibilele restricții aplicate Bisericii de marile sărbători, arhiepiscopul Tomsiului a spus că „Biserica nu se va mai închide”.

„E sărbătoare pentru toți creștinii ortodocși. Sărbătoarea nu se poate amâna. Biserica nu se va mai închide. Nu voi închide nicio biserică, orice ordin ar veni. Biserica e a lui Hristos”, a spus ÎPS Teodosie, la România TV.