ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul star din NBA,  Dwyane Wade, se confruntă acum cu acuzații surprinzătoare din partea fostei sale soții, mama celor doi copii ai săi. Ea susține că marele jucător de baschet a făcut presiuni asupra fiului lor cel mic pentru ca acesta să devină fată, astfel încât Wade să poată obține „profit" de la diverse companii interesate să folosească modele transsexuale pentru produsele lor, potrivit Blaze.

În august, Wade a depus o petiție la Curtea Superioară din Los Angeles pentru ca fiul său Zion, în vârstă de 15 ani, să poată deveni legal fată și să-și schimbe numele în Zaya. Siohvaughn Funches-Wade, care a fost căsătorită cu Wade din 2002 până în 2010, a contestat această cerere, spunând că aceasta încalcă acordul lor de custodie.

Acordul lor din 2011 i-a conferit lui Wade custodia deplină a lui Zion și a fratelui său mai mare, Zaire, care are acum 20 de ani. Cu toate acestea, acordul prevedea, de asemenea, că Funches-Wade „ contribuția la deciziile majore care afectează îngrijirea, bunăstarea, activitățile, sănătatea, educația și educația religioasă". În ciuda acestei declarații de cooperare parentală, Wade a insistat că își păstrează autoritatea deplină de a lua decizii cu privire la presupusul transsexualism al lui Zion și că l-a informat pe Funches-Wade despre tranziție doar din „curtoazie".

Funches-Wade vrea ca Zion să amâne luarea oricărei decizii de tranziție până când va fi adult. De asemenea, ea a mai susținut că Wade și actuala sa soție, Gabrielle Union, au un interes financiar semnificativ ca Zion să devină Zaya. Ea a declarat că, în martie, Wade i-a spus „că s-au făcut deja mulți bani și că se vor face bani suplimentari  cu ajutorul numelui și a sexului copilului nostru". De asemenea, ea a afirmat că Wade a menționat mai multe corporații globale care erau interesate să investească în Zaya, deși nu este clar dacă acestea ar mai fi interesate de el, în cazul în care ar rămâne Zion.

Zion a devenit fată în 2019, când avea doar 12 ani. De când s-a îmbrăcat ca o fată și a purtat numele Zaya, a primit contracte de modeling de la Tiffany și Dove. Funches-Wade a mai susținut în dosar că Disney ar putea fi, de asemenea, interesată să semneze un contract cu Zaya.

„Sunt îngrijorată că [Wade] ar putea face presiuni asupra copilului nostru pentru a merge mai departe cu schimbarea numelui și a sexului pentru a profita de oportunitățile financiare pe care le-a primit de la compani . [Wade] mi-a spus că intenționează să îl facă pe copilul nostru foarte faimos datorită problemei numelui și a sexului și m-a informat, de asemenea, că vor exista aprobări/contracte asociate cu acestea", se mai arată în dosar.