ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul elen a anunțat că intenționează să vireze 150 de euro în pașaportul digital de vaccinare al fiecărui tânăr grec care a fost vaccinat împotriva Covid-19 sau care intenționează să se vaccineze în curând, mită pe care autoritățile o descriu ca pe „un cadou de recunoștință” înainte de începerea verii.

Potrivit Euractiv, „Freedom Pass” (Pașaportul sau permisul de Libertate) este un card cu un credit preplătit de 150 de euro, care va fi acordat celor născuți între 1996 și 2003 cărora le-a fost administrată cel puțin o doză de „vaccin” Covid până în prezent sau care se vor programa pentru vaccinare în acest an.
 
Aproape un milion de tineri greci sunt țintiți de această mită guvernamentală

Se estimează că 940.000 de tineri vor fi eligibili pentru a primi „Freedom Pass”, iar aceștia vor putea să-și cheltuiască banii aferenți pașaportului de vaccinare pentru călătorii, turism și servicii culturale în interiorul Greciei. Asta dacă nu vor face miocardită, cheaguri, AVC sau alte reacții adverse asociate serurilor experimentale Covid, caz în care pașaportul de călătorie le va deveni inutil.
 
Teme-te de greci chiar și atunci când îți aduc daruri! Un proverb mai actual ca niciodată.
 
„Le datorăm tinerilor un cadou de recunoștință, pentru a le mulțumi pentru răbdarea și perseverența lor, în special în perioada premergătoare verii care urmează", a declarat luni, 28 iunie 2021, premierul Kyriakos Mitsotakis.

„Cardul de libertate” va acoperi biletele de călătorie cu vaporul și trenul, închirierea de vehicule, cheltuielile de hotel și de camping, precum și intrările la siturile culturale, cinematografe, teatre, muzee, situri arheologice, școli de dans.
 
Drumul către iad e pavat cu intenții bune. Cadoul otrăvit al socialiștilor pretinde că sprijină tinerii și turismul.

La rândul său, ministrul de stat și al guvernanței digitale, Kyriakos Pierrakakis, a declarat că această decizie va sprijini, totodată, industriile culturale și turistice din Grecia, care au fost afectate de pandemie. Iar asta pentru că cei 150 de euro pot fi cheltuiți doar în interiorul țării.

„Prin oferirea unor stimulente fără precedent pentru ca tinerii să meargă și să-i exploreze scena culturală și reperele naționale, Elada nu numai că protejează sănătatea publică, ci și investește pentru a da startul prețioasei noastre industrii turistice", a declarat el.

Grecia a administrat până în prezent 8 milioane de doze de „vaccin” Covid, aproape 33% din populația țării fiind vaccinată cu schema completă.