ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prima preocupare a noului Executiv este desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, anularea reformelor din domeniul justiției și al codurilor penal și de procedură penală, scrie jurnalul.ro. Sursa citată amintește că Guvernul Orban, același cu cel demis, la începutul lunii februarie, de Parlamentul României, învestit printr-o procedură inedită,  are o existență justificată, de la cel mai înalt nivel al statului, de luarea unor măsuri pentru contracararea crizei generate de coronavirus. 

Doar că, în programul de guvernare aprobat de Parlament, sănătatea se află pe locul 12,  dintr-un total de 16 priorități imediate. Prima preocupare a noului Executiv este desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, anularea reformelor din domeniul justiției și al codurilor penal și de procedură penală. Prioritatea II este organizarea alegerilor, după care, listarea Hidroelectrica la Bursă și deblocarea investițiilor offshore la Marea Neagră. Programul de guvernare nu conține nici măcar o referire la criza din sănătate.

„Ierarhia domeniilor prioritare prevăzute în acest document nu face nicio referire la criza pandemiei de COVID-19. Practic, Justiția se află pe primul loc ca importanță, ecomnomia se află pe locul al cincilea, fondurile UE pe locul opt, iar Sănătatea ocupă un loc 12.
 
Apărarea și Securitatea națională se afă pe penultimul loc, adică pe 15 din 16. Capitolul "Sănătate”, aflat pe locul al 12-lea în lista domeniilor prioritare ale Guvernului Orban, instalat în condiții de criză sanitară, nu face nici cea mai mică referire la pandemie. Documentul vizează, în schimb, câteva măsuri „urgente”, cum ar fi „urmărirea creșterii capacității spitalelor publice de a realiza venituri proprii” și „Guvernul va pregăti elaborarea unui pachet de măsuri pentru stimularea asigurărilor de sănătate private complementare”, precizează jurnalul. ro.