ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis va avea miercuri, la Cotroceni, întâlniri cu președintele Consiliului European, Charles Michel, premierul Ungariei, Viktor Orban, premierul Belgiei, Alexander De Croo, și premierul Croației, Andrej Plenković, susțin surse politice pentru Știripesurse.

În prima parte a zilei, Klaus Iohannis îl va primi pe Charles Michel, după care, îi primește separat și pe cei trei premieri. Până în momentul transmiterii acestei știri, nu se cunoaște subiectul de discuție de pe agendă.

Aceste întâlniri au loc în contextul în care președintele a anunțat că va candida la funcția de secretar general al NATO.

Klaus Iohannis va trebui să îi convingă pe liderii Alianței că este potrivit pentru această. Deocamdată, premierul olandez Mark Rutte este considerat favorit, fiind sprijinit de SUA, Franța, Germania și Olanda.

Decizia finală se ia după consultări diplomatice, prin consens.