ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


25 de liderici globaliști, dintre care mai bine de jumătate sunt ai unor țări din Africa, America Latină, Asia și Europa de Est - inclusiv România, au făcut un apel pentru semnarea unui tratat pandemic global, cu intenția declarată de a preveni „viitoarele pandemii”, a distribui vaccinurile și a implementa o abordare unilaterală a guvernanței globale, informează Life Site News.
 

„Prin urmare, ne angajăm să asigurăm un acces universal și echitabil la vaccinuri, medicamente și metode de diagnosticare sigure, eficace și la prețuri accesibile în contextul pandemiei actuale și al pandemiilor viitoare. Imunizarea este un bun public mondial și va trebui să putem dezvolta, fabrica și distribui vaccinuri cât mai rapid cu putință.” - Lidericii


Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, cunoscut eugenist, președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), alături de alți 20 de lideri mondiali, și-au unit forțele pentru a redacta o scrisoare comună, mânați în aparență de dorința de a câștiga sprijin popular pentru planul globalist.

Scriind în ziarul britanic The Telegraph, precum și alte publicații precum Le Monde din Franța, liderii și-au declarat intenția de a „construi o arhitectură internațională de sănătate mai robustă, care să protejeze generațiile viitoare”.
 
Caracterizând pandemia de coronavirus drept „cea mai mare provocare la adresa comunității globale din anii 1940 încoace”, cei 25+ de lideri au prezis că „vor mai fi și alte pandemii și alte urgențe majore de sănătate”. Probabil știu ei mai multe și nouă nu ne spun. Dar, în numele a ce-a fost și nu s-a terminat încă și a ceea ce va fi dar nu a început încă, ei fac un apel la a strânge rândurile sub flamura globalizării:

„Nici un guvern sau agenție multilaterală nu poate face față acestei amenințări singur(ă)”, au declarat aceștia. „Întrebarea nu este dacă, ci când. Împreună, trebuie să fim mai bine pregătiți să prezicem, să prevenim, să identificăm, să evaluăm și să reacționăm eficient la pandemii, într-o manieră bine coordonată. Pandemia de coronavirus ne-a reamintit că nimeni nu este în siguranță decât atunci când toată lumea este în siguranță.”

Ultima frază ar putea indica influența de care se bucură fondatorul Forumului Economic Mondial (WEF) și globalistul dedicat Klaus Schwab asupra celor 25+ de lideri. În urmă cu doar câteva săptămâni, Schwab a declarat: „Până când nu se vaccinează toată lumea, nimeni nu va fi în siguranță”, o declarație care, în sine, ridică o întrebare interesantă despre încrederea pe care astfel de lideri o investesc în mult-lăudatele, dar periculoasele, vaccinuri experimentale.

Cei 25 și-au reafirmat obiectivul comun al vaccinării globale, descriindu-l drept un „bine public global”. Cu scopul de a atinge acel „bine public” și de a asigura o distribuire rapidă a vaccinurilor în întreaga lume, liderii globaliști au pus bazele unui nou acord internațional:
 
„Noi credem că națiunile ar trebui să conlucreze în direcția încheierii unui nou tratat internațional în vederea pregătirii pentru, și reacționării la pandemie. Un astfel de angajament colectiv reînnoit ar fi o etapă esențială în intensificarea pregătirii pentru pandemie la cel mai înalt nivel politic”.

Acest tratat ar avea ca fundament principiile și constituția OMS (?) și ar include colaborarea cu „alte organizații relevante acestui demers”. Directorul general al OMS, fostul marxist dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a fost unul dintre semnatarii acestei declarații. 

„Obiectivul principal al acestui tratat ar fi dezvoltarea unei abordări de tipul „toate guvernele și întreaga societate”, consolidând capacitățile naționale, regionale și globale, precum și reziliența în fața viitoarelor pandemii”, au declarat liderii.
 
„Aceasta implică o îmbunătățire semnificativă a colaborării internaționale pentru perfecționarea, de exemplu, a sistemelor de alertă, a schimbului de date, a cercetării și a producției și distribuției de contra-măsuri medicale și de sănătate publică precum vaccinurile, medicamentele, diagnosticele și echipamentele de protecție personală”. Mai mult, tratatul ar avea la bază principiul „One Health”, incluzând, la un loc, sănătatea oamenilor, a animalelor și a întregii planete. 
 
Într-un limbaj moștenit din agenda Marii Resetări, promovate de Forumul Economic Mondial și Klaus Schwab, liderii au menționat că noul tratat va duce la o diminuare a intereselor naționale și la o creștere a preocupărilor internaționale: „Un astfel de tratat ar trebui să ducă la o mai mare răspundere reciprocă și la responsabilitate comună, transparență și cooperare în cadrul sistemului internațional și cu regulile și normele sale”
 
Nici un segment al societății nu ar fi scutit de implicarea în noul tratat, indiferent ce formă ar putea lua acesta, liderii mondiali subliniind că „vom lucra cu șefii de stat și de guverne la nivel global și cu toate părțile interesate, inclusiv societatea civilă și sectorul privat”.

Afirmând că pandemia de coronavirus „ne-a exploatat slăbiciunile și diviziunile”, liderii au declarat că este „responsabilitatea” lor să se „asigure că lumea învață lecția pandemiei de Covid”, spunând că trebuie „să profităm de această oportunitate pentru a ne uni ca o comunitate globală pentru o cooperare pașnică ce ar continua și după actuala criză.”
 
Propunerea urmează să fie discutată mai departe de către liderii țărilor care vor participa la summitul G7 din iunie din Cornwall, în Marea Britanie, unde Boris Johnson se va alătura omologilor săi din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, SUA și UE. Între timp, cei 25 de semnatari au avertizat că noul lor plan „va lua mult timp și va necesita un angajament politic, financiar și societal susținut de-a lungul mai multor ani”.
 
În România, scrisoarea advertorială a fost publicată „în exclusivitate” de UM Digi TV.

Redăm mai jos lista completă a semnatarilor urmată de așa zisul articol de opinie scris într-o limbă de lemn plină de cariile comunismului:

J. V. Bainimarama, premierul Republicii Insulelor Fiji; António Luís Santos da Costa, primul ministru al Portugaliei; Boris Johnson, premierul Regatului Unit; Paul Kagame, președintele Rwandei; Uhuru Kenyatta, președintele Kenyei; Emmanuel Macron, președintele Franței; Angela Merkel, cancelara Germaniei; Charles Michel, președintele Consiliului European; Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei; Moon Jae-in, președintele Republicii Korea; Sebastián Piñera, președintele statului Chile; Carlos Alvarado Quesada, președintele din Costa Rica; Edi Rama, prim-ministrul Albaniei; Cyril Ramaphosa, președintele Africii de Sud; Keith Rowley, primul ministru al Republicii Trinidad-Tobago; Klaus Iohannis, președintele României; Mark Rutte, premierul Olandei; Kais Saied, președintele Tunisiei; Macky Sall, președintele Senegalului; Pedro Sánchez, primul ministru al Spaniei; Erna Solberg, primul ministru al Norvegiei; Aleksandar Vučić, președintele Serbiei; Joko Widodo, președintele Indoneziei; Volodymyr Zelensky, președintele Ucrainei; dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății. 
 
 
„Pregătirea pentru pandemii necesită un leadership mondial pentru un sistem de sănătate mondial adecvat acestui mileniu”

Articol de opinie referitor la Tratatul privind pandemiile: COVID-19 ne arată de ce este nevoie de acțiuni unitare pentru o arhitectură internațională mai solidă în domeniul sănătății

Pandemia de COVID-19 este cea mai mare provocare pentru comunitatea mondială din anii ’40 și până în prezent. La acel moment, marcat de distrugerile provocate de două războaie mondiale, liderii politici s-au reunit pentru a pune temelia sistemului multilateral. Obiectivele au fost precise: de a aduce țările laolaltă, de a înlătura tentația izolaționismului și a naționalismului și de a aborda într-un spirit de solidaritate și cooperare provocările cărora nu li se putea face față decât împreună, și anume pacea, prosperitatea, sănătatea și securitatea.

Astăzi, în lupta pe care o ducem împreună pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, nutrim aceeași speranță, că putem construi o arhitectură internațională mai solidă în domeniul sănătății, care va proteja generațiile viitoare. Vor apărea noi pandemii și noi urgențe de importanță majoră în domeniul sănătății. Niciun guvern al vreunui stat, niciun organism multilateral nu vor putea face față singure acestei amenințări. Este doar o chestiune de timp. Împreună, trebuie să fim mai bine pregătiți să anticipăm, să preîntâmpinăm, să detectăm și să evaluăm pandemiile, precum și să răspundem la acestea într-un mod eficace și cu un grad înalt de coordonare. Pandemia de COVID-19 a adus cu sine înțelegerea sumbră și dureroasă că, până când toată lumea nu va fi în siguranță, nimeni nu va fi în siguranță.

Prin urmare, ne angajăm să asigurăm un acces universal și echitabil la vaccinuri, medicamente și metode de diagnosticare sigure, eficace și la prețuri accesibile în contextul pandemiei actuale și al pandemiilor viitoare. Imunizarea este un bun public mondial și va trebui să putem dezvolta, fabrica și distribui vaccinuri cât mai rapid cu putință.

Acesta este motivul pentru care a fost instituit Acceleratorul accesului la instrumentele de combatere a COVID-19 (ACT-A), în vederea promovării accesului egal la teste, tratamente și vaccinuri și a sprijinirii sistemelor de sănătate din întreaga lume. ACT-A a dat rezultate în multe privințe, însă accesul echitabil nu a fost încă realizat. Putem face mai mult pentru a promova accesul la nivel mondial.

În acest scop, credem că națiunile ar trebui să lucreze împreună în direcția unui nou tratat internațional privind pregătirea pentru pandemii și răspunsul la acestea. Un astfel de angajament colectiv reînnoit ar marca un moment de reper în intensificarea pregătirii pentru pandemii la cel mai înalt nivel politic. Acesta ar avea drept fundament Constituția Organizației Mondiale a Sănătății, cu implicarea altor organizații relevante cu rol-cheie în acest efort, în sprijinul principiului „sănătate pentru toți”. La baza unui astfel de tratat ar sta instrumente existente în domeniul sănătății la nivel mondial, în special Regulamentul sanitar internațional, care ar asigura o temelie solidă și testată de la care să putem porni și căreia să îi aducem îmbunătățiri.

Obiectivul principal al acestui tratat ar fi acela de a promova o abordare care integrează ansamblul administrației unui stat și ansamblul societății, consolidând capacitățile naționale, regionale și mondiale și reziliența la viitoarele pandemii. Aceasta presupune o consolidare semnificativă a cooperării internaționale pentru a se îmbunătăți, de exemplu, sistemele de alertă, schimbul de date, cercetarea, precum și producerea și distribuirea la nivel local, regional și mondial a unor măsuri de contracarare medicale și de sănătate publică – cum ar fi vaccinurile, medicamentele, metodele de diagnosticare și echipamentele individuale de protecție. Ar presupune, în plus, recunoașterea unei abordări de tip „o singură sănătate” care corelează sănătatea oamenilor, a animalelor și a planetei noastre. Mai mult, un astfel de tratat ar trebui să conducă la consolidarea răspunderii reciproce și a responsabilității partajate, a transparenței și a cooperării în cadrul sistemului internațional și în raport cu regulile și normele acestuia.

Pentru a duce la îndeplinire acest lucru, vom lucra cu șefi de stat și de guvern la nivel mondial și cu toți actorii relevanți, inclusiv cu societatea civilă și cu sectorul privat. Avem convingerea că este responsabilitatea noastră, ca lideri de națiuni și de instituții internaționale, să ne asigurăm că lumea întreagă învață lecțiile pandemiei de COVID-19.

Într-un moment în care pandemia de COVID-19 ne-a scos la iveală slăbiciunile și a exacerbat disensiunile, trebuie să profităm de ocazie și să acționăm împreună ca o comunitate mondială în direcția unei cooperări pașnice care să dăinuie dincolo de această criză. Va fi nevoie de timp pentru a ne pune la punct capacitățile și sistemele în acest demers. De asemenea, va fi necesar un angajament susținut la nivel politic, financiar și societal de-a lungul multor ani.

Solidaritatea de care vom da dovadă pentru a ne asigura că întreaga lume este mai bine pregătită va reprezenta moștenirea noastră, care îi va proteja pe copiii și nepoții noștri și care va reduce la minimum impactul viitoarelor pandemii asupra economiilor și societăților noastre.

Pregătirea pentru pandemii necesită un leadership mondial pentru un sistem de sănătate mondial adecvat acestui mileniu. Pentru a transpune în realitate acest angajament, trebuie să avem drept principii călăuzitoare solidaritatea, nepărtinirea, transparența, incluziunea și echitatea.

Sursa ilustrației: Profimedia Images