ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a făcut joi seară o declarație de presă de o lungime aproape interminabilă încheiată cu tema preferată, vaccinarea, punctând că „la toți ne va veni rândul”.

„Avem o campanie de vaccinare, care, așa cum am spus de la început, merge din ce în ce mai departe, numărul de doze de vaccin crește de la o lună la alta, în același fel crește și numărul centrelor în care se face vaccinare. Avem o șansă. Avem o șansă să terminăm cu această pandemie, dacă ne vaccinăm.

Vă invit pe toți să mergeți, să vă vaccinați, atunci când vă vine rândul, fiindcă doar așa vom putea să terminăm această pandemie”, a opinat Klaus Iohannis.
 
Cu toate acestea, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Alexandru Rafila, a afirmat anul trecut că virusul nu va dispărea odată cu venirea vaccinului.

Președintele Societății Române de Microbiologie era de părere că pandemia de coronavirus va mai dura cel puțin doi ani, iar virusul nu va dispărea, chiar dacă, între timp, va apărea un vaccin anti-COVID-19.

În opinia sa, vaccinul este menit pentru întreruperea lanțului de transmitere a coronavirusul, nu la dispariția virusului.

”Cred că această pandemie va mai dura probabil cel puțin doi ani până când OMS să o declare închisă ca urgență de sănătate publică. Cu o condiție: ca vaccinul să fie disponibil începând de la jumătatea anului viitor. Virusul nu va dispărea”, a declarat Rafila la Antena 3, citat de Capital.