ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Orban nu ar fi fost votat dacă nu se dădea peste cap principalul partid de Opoziție – PSD – ca el să treacă de votul de investitură, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.
 
Jurnalistul consideră că în ultimele două zile„ am trăit un moment unic în istoria României, dacă nu și a lumii. Un partid de Opoziție și a asumat riscul de a încălca toate procedurile numai și numai pentru ca marele său adversar, aflat la Putere, să-și poată instala propriul Guvern”.
 
Faptul că la votul de învestitură de sâmbătă, din Parlament, liberalii au absentat, iar cei care au pus umărul ca Executivul să treacă au fost nimeni alții decât pesediștii, etichetați până mai ieri cu sintagma ”ciuma roșie”, nu s-a pomenit, scrie Cristoiu, nici în proza lui Dostoievski.  „Ce mai încolo și încoace! Klaus Iohannis are acum un al doilea partid care-l spală pe picioare cu limba: PSD!”, concluzionează jurnalistul. 

„PSD, partidul despre care Ludovic Orban declara că e Ciuma Roșie, că trebuie izolat pe scena politică a țării, partidul pentru a cărei înfrîngere la locale Guvernul PNL a emis una dintre cele mai oribile OUG, s-a dat peste cap pentru ca PNL să aibă cît mai repede un guvern”, scrie Cristoiu, amintind că la apelul lui Iohannis de vineri, privind „responsabilitatea politicienilor” pentru finalizarea crizei politice, partidul ”Guvernului meu” a tăcut. 
 
„A răspuns în schimb PSD. Partidul pentru a cărei dispariție de pe scena politică, Klaus Iohannis a asmuțit DNA și DIICOT.
Partidul atacat de Klaus Iohannis zi și noapte de la victoria la prezidențiale. Partidul al cărui președinte a fost trimis de Klaus Iohannis în pușcărie, iar fostul ministru al Sănătății, în ghearele DNA. Sîmbătă seara la ceremonia depunerii Jurămîntului Klaus Iohannis n-a catadicsit nici măcar să adrese un politicos Mulțumesc PSD pentru întreaga strădanie de vineri și sîmbătă astfel încît el Klaus Iohannis, să aibă cît mai repede Guvernul Meu.
A alintat din nou PNL.
Iar PSD, partidul care s-a compromis încălcînd procedurile de dragul Guvernului lui Klaus Iohannis, nici măcar nu i-a bătut obrazul domnului președinte”, scrie Cristoiu.

Textul integral poate fi citit AICI.