ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prin declarația lui Klaus Iohannis toată populația României de peste 65 de ani a fost declarată decăzută din dreptul de a se administra singură ca și cum ar fi dat în mintea copiilor, spune Ion Cristoiu în editorialul publicat marți pe blogul său, după ce  guvernul a interzis prin Ordonanță militară ca persoanele mai în vîrstă de 65 de ani să iasă din case.
 
Ion Cristoiu consideră că discriminarea pe motiv de vârstă aplicată prin noua Ordonanță militară este una „de tip rasist” și care propagă imaginea „unor oameni iresponsabili, care trebuie apărați cu forța de propria degradare a creierului”. „O imagine pe care doar fascismul a promovat-o în epoca modernă. Nu erai bun de muncă, nu-ți trosneau mușchii de vitalitate?
La gunoi cu tine!”, scrie jurnalistul.

Cristoiu spune că, deși are 71 de ani, este mult mai activ decât președintele Iohannis, la cei 60 de ani ai săi.
 
„Ca mine sînt sute de mii de oameni peste 65 de ani. Conduc instituții, fac operații complicate, scriu, fac emisiuni. Într-un cuvînt sînt oameni activi, pe picioarele lor, oameni care susțin și ei, asemenea celor tineri, statul român.

„Ce face Klaus Iohannis, cu 12 ani mai tînăr decît mine? E dus cu mașina de Pahonțu de la Sibiu la București și invers. Stă cu fundul lui prezidențial în Mercedesul blindat și moțăie.La Cotroceni nu-și face singur nici măcar cafeaua. Din cînd în cînd citește de pe prompter un text scris de alții. Nu se obosește nici măcar să-l învețe pe de rost. Pînă la ușa WC-ului prezidențial îl duce Pahonțu. Cine altceva decît șeful SPP poate avea onoarea de a primi în urechi Înaltele Pîrțuri?
 
Și deodată, peste noapte, acest mort viu al României lui 2020, care a dormit timp ce cinci ani la Cotroceni și a fost făcut președinte pentru încă cinci ani de SRI și de SIE, ne declară pe toți cei care avem peste 65 de ani niște nevolnici, niște duși cu mintea care nu trebuie lăsați să iasă din casă, pe motiv că trebuie protejați de ei înșiși”, arată jurnalistul.
Ion Cristoiu arată că nicio țară din lume, „nici măcar Italia cu cea mai îmbătrînită populație din Europa și cu rata cea mai mare de mortalitate de coronavirus între vîrstnici, nu și-a permis o asemenea insultă față de o categorie de vârstă. De ce? Pentru că în Italia Mussolini a fost de mult spînzurat”.

Citiți textul integral AICI.