ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, miercuri, un bărbat trans-identificat a fost distins cu premiul "Femei internaționale de curaj" în cadrul celei de-a 17-a ceremonii anuale de decernare a premiului "Femei internaționale de curaj" al secretarului de stat al SUA, scrie Post Millenial. Cu curaj, bărbatul a primit premiul tremurând de emoție.

Prezentându-l pe Alba Rueda din Argentina în fața mulțimii, prezentatoarea a spus că Rueda "este o femeie transsexuală care a fost dată afară din sălile de clasă, i s-a interzis să se prezinte la examene, i s-au refuzat oportunități de angajare, a fost supusă la violență și respinsă de familia ei. Dar, în fața acestor provocări, ea a lucrat pentru a pune capăt violenței și discriminării împotriva comunității LGBTQ plus din Argentina".

Rueda a primit premiul din partea primei doamne Jill Biden și a secretarului de stat Antony Blinken. 
 
Potrivit site-ului web al Premiului internațional pentru femei curajoase al secretarului de stat, Rueda este trimisul special al Argentinei pentru orientare sexuală și identitate de gen în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Comerțului Internațional și Cultelor și a fost primul subsecretar argentinian pentru politici privind diversitatea în cadrul nou creatului Minister al Femeilor, Genului și Diversității.

"Doamna Rueda a fost forța motrice din spatele ordinului executiv al Argentinei privind cota de muncă pentru persoanele transgender în sectorul public, care a fost transformat în Legea privind cota de muncă pentru persoanele transgender", se arată în declarație.

Rueda, a continuat declarația, "a militat activ pentru schimbarea numelui Conferinței Naționale a Femeilor în "Conferința Plurinațională a Femeilor și a persoanelor lesbiene, travestite, transsexuale, bisexuale, intersexuale și non-binare" pentru a include identități diverse, disidente și rasiale"." 

Printre femeile care au primit premiul se numără senatorul Datuk Ras Adiba Radzi din Malaezia, care "și-a dedicat viața luptei pentru drepturile persoanelor cu dizabilități din Malaezia", după ce a suferit o leziune a coloanei vertebrale în urma unui accident de mașină și a unei agresiuni, generalul de brigadă Bolor Ganbold din Mongolia, care a devenit prima femeie general în forțele armate mongole în 2022, și Meaza Mohammed din Etiopia, o jurnalistă veterană și fondatoare a Roha TV, care a acoperit supraviețuitorii violenței de gen din țară în timpul conflictului din nordul țării, printre alți laureați.

Cei cărora li s-a înmânat premiul vor călători apoi prin SUA pentru a participa la schimburi în cadrul programelor de leadership pentru vizitatori internaționali, care vor culmina cu o cină organizată de American Women for International Understanding.
 
VIDEO: