ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cum a relatat sâmbătă The Gateway Pundit - SUA au început să deporteze liderii opoziției braziliene de dreapta din America înapoi în Brazilia. O serie au ajuns deja în deja denumitele „Gulaguri Lula”.  Acest lucru are loc în timp ce au fost prezentate dovezi că revoltele din 8 ianuarie din Brazilia au fost înscenate.

Coruptul Lula da Silva este din nou președinte, comuniștii sunt pe deplin la conducere și cizma de fier a marxismului preia controlul asupra Braziliei, comentează site-ul conservator american.

Președintele Curții Supreme de Justiție, Alexandre de Moraes, un susținător al lui Lula și un totalitarist brutal, continuă să ia măsuri drastice împotriva disidenților, întemnițând personalități din opoziție, adunând jurnaliști și reținând protestatarii opoziției, inclusiv copii, în gulaguri improvizate. Adresându-se lui Steve Bannon, observatorul și activistul brazilian Matt Tyrmand a declarat: „Ei merg în plin Gulag. Aceasta este cea mai gravă preluare a puterii de către comuniști”.

Totul a fost un plan al regimului Biden și al CIA

Comuniștii sunt buni. Naționaliștii și populiștii sunt inamicii. În octombrie, înainte de turul al doilea al alegerilor dintre liderul populist pro-brazilian Jair Bolsonaro și comunistul condamnat Lula da Silva, Foreign Policy a relatat despre modul în care Joe Biden și CIA lucrau pentru a asigura o victorie a lui Lula în Brazilia. „Cum a încercat echipa Biden să dea o lovitură de stat în alegerile din Brazilia”, titra, pe față, publicația. 
 
Potrivit rapoartelor, personalul Biden de la Casa Albă, Departamentul Apărării, Departamentul de Stat și CIA a participat la amenințarea administrației Bolsonaro în cadrul unor întâlniri diplomatice care au mers până la vizitarea intempestivă a lui Bolsonaro de către șeful CIA. Apoi, și-au dus narațiunile false în presa corporatistă.

Oficiali de rang înalt de la Casa Albă, de la Departamentul de Apărare, de la Departamentul de Stat și chiar de la CIA au avut întâlniri și convorbiri telefonice cu oficiali brazilieni pentru a încerca să împiedice orice efort al lui Bolsonaro de a submina rezultatele alegerilor prezidențiale aprinse din această țară.

Această intensificare a eforturilor „diplomatice” avea loc în contextul în care Bolsonaro, populistul de dreapta, se confruntă cu candidatul de stânga și fostul președinte Luiz Inácio Lula da Silva într-un tur de scrutin foarte disputat, în ceea ce s-a dovedit a fi una dintre cele mai divizate alegeri din istoria țării...

Pentru echipa Biden, munca „diplomatică” a început chiar mai devreme. În iulie 2021, la doar câteva luni de la intrarea în funcție, directorul CIA al lui Biden, William Burns, a călătorit în Brazilia pentru a se întâlni cu înalți oficiali brazilieni, iar în timpul întâlnirii, delegația sa i-a avertizat că Bolsonaro ar trebui să înceteze să mai pună la îndoială procesul electoral din țara sa. Acesta a fost „gambitul” de deschidere al unei campanii discrete a Washingtonului pentru a preîntâmpina orice mișcare a lui Bolsonaro, au declarat actuali și foști oficiali.

La o lună după vizita lui Burns, consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan a vizitat Brazilia pentru a întări același avertisment: „Nu subminați alegerile”. În luna iunie a acestui an, echipa lui Biden a semnalat că președintele SUA a transmis din nou același mesaj în timpul întâlnirii sale cu Bolsonaro la reuniunea la nivel înalt a Summitului Americilor de la Los Angeles. La o lună după aceea, a fost rândul secretarului american al apărării, Lloyd Austin, care l-a presat pe șeful forțelor armate braziliene să se angajeze să susțină alegeri democratice sigure și transparente.

„Administrația Biden se așteaptă ca toți candidații să respecte și să accepte rezultatele unor alegeri libere și corecte. Am transmis acest lucru în mod clar oficialilor brazilieni, la fel cum facem în ceea ce privește alegerile desfășurate în țările din întreaga lume”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA pentru Foreign Policy, întrebat despre acest subiect.

Rămâne neclar cât de eficientă a fost campania diplomatică americană în spatele scenei, dar analiștii spun că există unele semnale timpurii că a dat roade. Publicația braziliană de știri Estadao a relatat despre acest subiect luna trecută, sugerând că este posibil ca presiunea americană să fi jucat un rol în convingerea forțelor armate ale Braziliei să nu susțină nicio afirmație nefondată a lui Bolsonaro privind fraudele din primul tur. Armata braziliană a contestat acest raport. Biden a fost printre primii care l-a felicitat pe Lula pentru victorie.

„Cred că a avut un efect asupra armatei", a declarat Abramovay. „Cred că este foarte greu pentru armata braziliană să își imagineze sprijinul pentru orice aventură antidemocratică fără sprijinul SUA". Acesta era planul lor. Nu mai putem nega acest lucru.

S-au predat în Afganistan și i-au înarmat pe talibani cu arme americane în valoare de 80 de miliarde de dolari. Acum, au instalat un regim comunist în Brazilia, cea mai mare țară și cea mai mare economie din America de Sud. Acest lucru nu poate fi un accident, conchide publicația americană.