ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Supremă a respins marți un apel al companiei Johnson & Johnson, care dorea să anuleze o despăgubire de 2,1 miliarde de dolari împotriva sa, în urma acuzațiilor că azbestul din produsele sale din pudră de talc, inclusiv pudra pentru copii, a provocat femeilor cancer ovarian, transmite CNBC.

Johnson & Johnson ceruse instanței supreme să revizuiască sancțiunea împotriva sa, după ce suma a fost confirmată anul trecut de Curtea Supremă din Missouri. Anterior, o curte de apel din statul Missouri a redus sancțiunea împotriva Johnson & Johnson de la peste 4 miliarde de dolari.

Johnson & Johnson a declarat că a încetat să mai vândă pudra pentru bebeluși pe bază de talc în Statele Unite și Canada în mai 2020, invocând cererea redusă "alimentată de dezinformarea în legătură cu siguranța produsului și de un baraj constant de publicitate privind litigiile".

Compania se confruntă în prezent cu peste 21.800 de procese împotriva sa în legătură cu produsele pe bază de talc.