ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Condamnarea pe fond a lui Liviu Dragnea la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul „DGASPC Teleorman” a fost comentată de jurnalistul Ion Cristoiu, care spune că, dacă liderul PSD nu va demisiona, partidul social-democrat va fi „pulverizat”, scrie evz.ro.


 Această condamnare este „un plan clocit de mai multă vreme”, a spus Ion Cristoiu la RTV.

„Faptul că a fost amânată atât și faptul că este atât de categorică, după părerea mea este începutul unui plan și singura soluție ca acest plan, care este clocit de mai mult timp, să fie zădărnicit este ca domnul Dragnea să se retragă de la conducerea PSD și a Camerei Deputaților. Dacă nu demisionează, se va destrăma partidul. Impactul este uriaș asupra partidului și a lui Liviu Dragnea.
 
Dacă nu demisionează, atunci partidul va avea mari probleme. Domnul Dragnea trebuie să demisioneze pentru a salva partidul”, a declarat Ion Cristoiu.

Într-un text postat pe blogul său la finele lunii mai, jurnalistul Ion Cristoiu scria că mișcările de trupe din PSD și revenirea în forță a lui Victor Ponta, care încearcă să aducă în partidul nou creat cât mai mulți social-democrați, nu sunt deloc întâmplătoare.Victor Ponta știe că Liviu Dragnea va fi condamnat și tocmai de aceea se conturează drept principal pretendent la o viitoare șefie a PSD, susținea jurnalistul.

Sentința primită joi de  Dragnea nu a rămas fără o reacție din partea lui Victor Ponta. Acesta a scris pe Facebook că „Dragnea trebuie să se retragă dacă îl interesează soarta PSD, a Guvernului și a României”

„Cand ai o functie publica sunt lucruri mult mai importante decat cariera personala / eu am demisionat atunci cand am fost inculpat ( pe nedrept) ca sa salvez PSD, Guvernul si regulile de drept in societatea romaneasca / dupa a doua condamnare Liviu Dragnea trebuie sa se retraga daca il intereseaza soarta PSD , a Guvernului si a Romaniei.