ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială de trei zile în Coreea de Sud, a ezitat să răspundă la întrebarea de ce a ales să călătorească, și de această dată, cu un avion de lux, în locul unei aeronave de linie, precum au făcut ceilalți membri ai delegației române.

Întrebat de un jurnalist despre alegerea de a călători cu un avion de lux, șeful statului a precizat:
 
„Da, am venit într-o deplasare externă așa cum am mai fost și în multe altele, în interesul și pentru România. Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”, a spus Iohannis.
 
Avionul privat de lux Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg, pe care șeful statului îl folosește pentru vizita oficială din Coreea de Sud, a decolat duminică de la aeroportul din Sibiu la ora 12:30. "Ținând cont că decolarea a avut loc de la Sibiu, probabil ceilalți oficiali care-l însoțesc s-au deplasat de la București la Sibiu pe cale terestră.", comentează Boarding Pass, care oferă informația: