ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O echipă de jandarmi și un echipaj SMURD supraveghează, vineri, zona unde cu o zi în urmă a fost semnalată prezența unui leu la marginea municipiului Târgoviște, în cartierul Priseaca, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Dâmbovița, relatează Agerpres și Știripesurse.

"Jandarmii dâmbovițeni desfășoară activități de monitorizare, supraveghere și verificare a zonei, unde a fost semnalată prezența leului, pentru clarificarea situației. Acolo se află o echipă de jandarmi și un echipaj SMURD, fiind pregătiți să intervină în situații deosebite. Totodată, recomandăm cetățenilor să informeze în cel mai scurt timp autoritățile, prin intermediul SNUAU 112, în situația în care felina își mai face apariția", precizează IJJ Dâmbovița.

În cursul zilei de joi au fost trei apeluri la 112 prin care a fost semnalată prezența unui leu în Priseaca, zona Romlux și în apropierea șoselei de centură din municipiul Târgoviște. Au avut loc activități de căutare la care au participat jandarmi, polițiști, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița.

Primul apel la 112 a fost în jurul orei 10,30, iar căutările au luat sfârșit după șase ore, fără ca leul să fie găsit.

La căutări au fost folosiți și câini de vânătoare și drone.

Reprezentanții DSVSA Dâmbovița au anunțat, joi, că în județ sunt autorizate să dețină lei o grădină zoo și o menajerie, însă animalele acestora sunt în cuști.