ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost sabotată cântăreața Laura Bretan la concursul pentru desemnarea concurentului de anul acesta de la Eurosvision, de la Tel Aviv? Este întrebarea care s-a rostogolit în ultimele ore în mediul online și în presă, după ce o altă cântăreață, Ester Peony, și-a adjudecat „biletul” pentru concursul din Israel.
 
A fost lansată chiar o  petiție în care se cere ca publicul să fie recunoscut drept cel care trimite concurentul de anul acesta în competiția de la Tel Aviv, fiind semnată deja de 5.000 de oameni. Jurnalistul Alecu Racoviceanu explică în Evenimentul Zilei care ar fi fost motivul principal pentru care  Laura Bretan, cea mai tânără participantă la finala Eurovision România, a pierdut, deși era favorita publicului.
 
Iar membrii juriului care i-au acordat cele mai mici note sunt tocmai aceiași care în urmă cu mai puțin de o lună erau încântați de piesa și interpretarea Laurei. Potrivit jurnalistului, o declarație făcută de Laura Bretan în timpul campaniei pentru Referendumul pentru Familie, în care se pronunța în favoarea familiei, i-a tăiat creanga de sub picioare în finala de la București. Și asta pentru că, în juriul de anul acesta s-au aflat și doi reprezentanți ai comunității gay din Marea Britanie. 
 
„Cu o lună în urmă, Laura a fost favorita lui William și Deban, la prima lor reacție în fața cântecelor din selecția românească, dar acum au pedepsit-o pe Laura cu scoruri mici și cred că este pentru că ei, ca homosexuali, au simțit că este ”NEDREPT” să permiți unui homofob să intre în concursul Eurovision”, scrie Alecu Racoviceanu, amintind sloganul transsexualului austriac Conchita în discursul de mulțumire din 2014: „Suntem de neoprit!”

Publicăm mai jos  textul integral:

”Să spunem un Da hotărât, oriunde și oricând pentru familiile noastre, așa cum le-a lăsat Dumnezeu. Vă mulțumesc!” Se pare că aceste câteva cuvinte, rostite de adolescenta cântăreață Laura Bretan au contat mai mult decât orice alt element care ar putea ține de muzică, tehnică melodică, voce sau vibrație transmisă publicului.

 
În plină agitație pentru organizarea finalei selecției piesei care urma să reprezinte România la concursul Eurovision din această primăvară, finală care s-a ținut duminică, pe siteul ru-clip.net.ro, a fost postat un scurt videoclip din campania din toamna anului trecut pentru Referendumul pentru definirea Familiei în Constituție. În clip este actuala vedetă transmițând mesajul de la debutul acestui text. Clipul a fost postat pe 10 februarie, de un oarecare Eric Kruger, un militant pentru drepturilor minorităților sexuale.
Imediat după votul juriului ales de TVR pentru a desemna piesa câștigătoare, același Kruger a postat un comentariu la propria postare video în care spune: ” Am făcut-o, băieți! Laura Bretan, favorita televotului românesc și top 3 pentru aproape toate juriile internaționale, a fost marcată cu cele mai mici scoruri (4 și 6 puncte) de William Lee Adams și Deban, doi frumoși bărbați gay din Marea Britanie care au luat parte la Juriul internațional român, în numele wiwibloggs.com. Voturile lor au făcut într-adevăr o diferență, între Ester și Laura au existat doar diferențe de 5 puncte. Cu o lună în urmă, Laura a fost favorita lui William și Deban, la prima lor reacție în fața cântecelor din selecția românească, dar acum au pedepsit-o pe Laura cu scoruri mici și cred că este pentru că ei, ca homosexuali, au simțit că este ”NEDREPT” să permiți unui homofob să intre în concursul Eurovision. Eurovision este despre muzică, da, dar este și despre răspândirea unui mesaj și promovarea și susținerea unor valori precum toleranța, deschiderea și incluziunea pentru toți, de la toate rasele, genurile și orientările sexuale. Am făcut-o, băieți! A fost o luptă strânsă, puțini s-au așteptat, dar homosexualii au câștigat din nou! Suntem puternici și, așa cum a spus Conchita în discursul ei câștigător, ”Suntem de neoprit!”
 
Și pentru Laura Bretan, te rog să vă gândești la acest lucru: Când arunci ura împotriva cuiva, să te aștepți să primești din același lucru de la ei! Pace tuturor! Succes pentru Ester în Tel Aviv! Ea merită victoria!”

Până aici, privind aceste lucruri, am aceleași constatări ca și gazetarul Victor Roncea, dar concluziile noastre se despart de aici încolo.