ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PSD Liviu Pleșoianu trage un semnal de alarmă în ce privește Legea Offshore. Legii Offshore i-au fost aduse amendamente în favoarea României. Ar fi trebuit ca astăzi să urmeze votul în plen. Însă nu a intrat la votul final, ci s-a întors la comisii. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat astăzi că ALDE nu votează legea pentru că nu există „note explicative” și „evaluări”, potrivit qmagazine.ro
 
Deputatul Pleșoianu a reacționat la această atitudine surprinzătoare a celor de la partidul partener în coaliția guvernamentală și rememorează ce s-a întâmplat în urmă cu un deceniu, când Tăriceanu își asuma o hotărâre de guvern privind petrolul și gazele din Marea Neagră.

„2018: C.P. Tăriceanu spune că ALDE nu votează Legea Offshore pentru că nu există note explicative și evaluări.

Cu ZECE ani în urmă, în 2008: C.P. Tăriceanu își asuma o H.G. privind petrolul și gazele de la Marea Neagră, dar secretiza anexa unde erau trecute inclusiv REDEVENȚELE!

Cam ce note explicative și evaluări ați prezentat în 2007-2008, domnule Tăriceanu, având în vedere că informațiile esențiale erau direct clasificate?

…Nu am nici cea mai mică ezitare în a prezenta situația exact așa cum este: Legea Offshore, într-o formă foarte bună pentru România, a fost blocată azi de ALDE!

…Vă sugerez să îi întrebați pe oamenii care v-au votat ce părere au despre această atitudine. Poate veți avea o revelație…”, a scris Liviu Pleșoianu pe pagina sa de Facebook.