ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ, la capătul unei ședințe tensionate care a durat circa 8 ore, proiectul de lege promovat de ministrul Stelian Ion, prin care se propune desființarea Secției Speciale. 

La vot, avizul negativ a trecut cu 11 voturi la 8.

Avizul CSM este consultativ, decizia finală în privința proiectului de lege fiind prerogativa Parlamentului.

Ministrul Justiției, useristul Stelian Ion,  a declarat de mai multe ori că își dorește ca Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ, așa numita Secție Specială, care îi investighează pe magistrați) să fie desființată până în luna martie. Și după înfrângerea din CSM și după ce mai multe judecătoare i-au cerut demisia, Stelian Ion a anunțat că proiectul de desființare a SIIJ va merge la Guvern. „Sper că se va adopta, va merge în Parlament și acolo se va da un vot”,  a declarat useristul, conform Antena3.
 
Proiectul a fost inițiat în mandatul fostului ministru al justiției, Cătălin Predoiu, și a suferit mai multe modificări.  Ședința CSM a fost una tensionată, cu poziții exprimate tranșant fie în favoarea, fie împotriva proiectului promovat de Stelian Ion.

Înfrângerea suferită de useristul de la Justiție vine după ce un procuror de la SIIJ  a dispus, marți, renumărarea voturilor de la Sectorul 1, unde primar, după alegerile locale, a ieșit Clotilde Armand, susținută de PNL și USR PLUS, în dauna lui Dan Tudorache, de la PSD.
 
Procurorul SIIJ a dispus delegarea polițiștilor Direcției Generale de Poliție a municipiului București pentru identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secții de votare, numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, cât și a votanților înscriși pe liste suplimentare, care și-au exprimat dreptul la vot.