ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ludovic Orban a anunțat, luni seară, că pensiile nu vor fi majorate  cu 40 la sută, așa cum prevede legea adoptată de PSD. Asta, deși atât el, cât și Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, afirmau anterior că bugetul pe 2020 conține mărirea pensiilor, iar ultimele date economice au arătat că România are creștere economică.
 
„Degeaba mărești pensiile, dacă, după aia, nu poți să le plătești. Facem și noi ca PSD, le mărim, dăm drumul la inflație și vezi că poți să îți cumperi cu banii respectivi ce puteai cumpăra și înainte. Creșterea cu 40% ar fi fost greu de făcut și în condiții normale. E o nucă fierbinte pregătită de PSD, pentru ca în cazul în care vor pierde puterea, să aibă cu ce să revină. Vom crește pensiile, dar cu cât ne vom permite”, a anunțat Ludovic Orban, luni seara, la Digi 24.
 
Premierul a explicat și care ar fi impactul aplicării legii adoptate de PSD cu privire la majorarea punctului de pensie, arătând că este vorba despre un impact bugetar de 52 de miliarde de lei pentru anul 2021 și de aproximativ 83-84 de miliarde de lei pentru anul 2022.

„Noi avem investiții anul ăsta de 52 de miliarde", a spus Orban.

El a mai afirmat că va face anunțul privind creșterea pensiilor atunci când Guvernul va avea informațiile pe baza cărora se va lua decizia cu privire la majorarea punctului de pensie.
 
Reamintim că ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a afirmat recent că pensiile vor crește de la 1 septembrie, dar procentul se va stabili în funcție de execuția bugetară.
 
De asemenea, deputatul social-democrat Lia Olguța Vasilescu a amenințat că PSD va depune o moțiune de cenzură atunci când Guvernul va modifica, prin ordonanță de urgență, legea pensiilor publice. Vasilescu a spus că există bani pentru pensii.