ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce cartea electronică de identitate a fost lansată în premieră la Cluj-Napoca pe 2 august 2021, au apărut imediat obiecții legate de aceasta, altele decât cele privind stocarea de date biometrice și cip-ul integrat. Acestea vizează eliminarea steagului României, substituit de simbolul U.E. care circumscrie indicativul RO, și adăugarea mențiunii privind genul. 

În contextul promovării ideologiei gender la Bruxelles și București, teorie care pretinde că genul este un „construct social” fluid, care poate fi schimbat, cuvântul „gen” într-un act de identitate are o conotație care stârnește revoltă, născându-se involuntar paralelismul „identitate de gen” - „carte de identitate” și îngrijorarea legitimă că noile documente sunt menite să valideze multitudinea de genuri închipuite de propaganda LGBT.
 
În SUA, unele state dominate de democrații de stânga, au introdus deja în actele de identitatea opțiune de „X” pentru persoanele de „gen neutru” care „nu se recunosc” ca femeie sau bărbat.

Ministerul Afacerilor Externe a ținut miercuri seară o conferință de presă despre noile cărți electronice de identitate, oferind doar bâlbe și explicații neconvingătoare. Nu s-a dat nici un motiv pentru care MAI s-a gândit să schimbe sex-ul cu genul, component central al ideologie gender a mișcării homosexuale internaționale.
 
ActiveNews demonstrează în ilustrația de mai sus că MAI a mințit românii prezentând anterior emiterii primelor buletine cu cip specimene care nu includeau segmentul important al propagandei homosexuale - „gen/gender” în loc de „sex”.
 
Pe scurt, anexa la Hotărârea de Guvern 295/2021 ar recunoaște expres doar cele două genuri naturale, masculinul și femininul. Ar exista și posibilitatea înlocuirii cuvântului „gen” cu „sex”. Cât despre scoaterea steagului național de pe cardul de identitate, explicația oficială este că noul format obligă la introducerea steagului U.E., în timp ce tricolorul românesc n-ar mai fi încăput ... din lipsă de spațiu. 

„S-a precizat în anexă că pentru proiectul pilot va cuprinde mențiune gen. Dar, HG stabilește că sunt doar două opțiuni: feminin și masculin. Nu există nicio altă intervenție. Regulamentul UE din 2019 amintește în preambul la punctul 24 de ‘sex’ și la punctul 27 de ‘gen’. În partea dispozitivă, la art. 3, alin. 2, paragraful 2, o sa vedeți că utilizează expresia ‘gen’, adică avem o dispoziție expres.

Suntem obligați să introducem steagul UE în interiorul căruia se află indicativul României, format din două caractere, RO. Standardul ne obligă să structurăm formatul documentului.

Documentul are un format mic, iar caracterele a trebuit să le reducem. Tehnic este aproape imposibil să introducem steagul României cu actualele tehnologii”, a declarat miercuri Cătălin-Aurel Giulescu, chestor de poliție al Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a MAI, citat de Ziarul Unirea.
 
Păcat că nu am fost și noi la conferința de presă ca să îi explicăm mai bine dlui chestor cum stă treaba cu introdusul conform tehnologiilor actuale.
 
 
Așa cum a relatat ActiveNews a luni, primele 5.000 de cărți electronice de identitate vor fi distribuite la Cluj-Napoca în cadrul unui proiect-pilot, urmând ca noul format să fie implementat treptat în întreaga Românie în următorii zece ani. 

Conferința de presă și explicațiile bălbăite oferite de reprezentantul M.A.I. le puteți urmări integral în filmarea de mai jos: