ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a aflat în 2022, pe 18 ianuarie, în Iordania, cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului conform cutumelor Patriarhiei Ierusalimului, pe stil vechi. Minunea întoarcerii apelor Iordanului, râul în care Mântuitorul Iisus Hristos S-a lăsat botezat de proorocul Ioan, s-a petrecut doar la slujba susținută de IPS Teodosie, potrivit mărturiei transmise atunci ActiveNews de acum regretata pianistă și solistă Ioana Maria Lupașcu, prezentă la fața locului la momentul minunatei inversări a cursului apei, în timpul slujbei săvârșite de Arhiepiscopul Teodosie. O altă filmare doveditoare din acel moment este oferită de jurnalista Cristina Leordeanu mai jos, în baza articolului, pe lângă cea a Patriarhiei Ierusalimului. La doi ani de la acel eveniment, chiar în aceeași zi, securiștii globaliști s-au vorbit să-i facă un cadou otrăvit.

Articolul din 18 ianuarie 2022:

Minunea din apele Iordanului s-a dezvăluit credincioșilor prezenți la slujba ținută de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, stârnind o mare emoție și evlavie, dar nu s-a petrecut și la greci și ruși sau la Patriarhul Ierusalimului.

Iordanul, care este un râu cu un debit destul de mic și care curge foarte lin, și-a schimbat cursul și a început să „fiarbă” după ce ierarhul tomitan a aruncat de trei ori o Sfântă Cruce în apă, în cadrul slujbei îndătinate.

Pe imaginile filmate se vede cum apa începe să curgă în sens invers după întreita aruncare a crucii în valuri de către ierarhul creștin-ortodox. VIDEO:

 
„Slavă Ție Dumnezeule. Uite-le, tu, uite valurile!”, spun credincioșii care au asistat la minune.
 
„Este o minune de la Dumnezeu! S-a întors Iordanul!”, „Sărut mâna, părinte”, mai spune cineva.
 
Marți, 18 ianuarie 2022, de la ora 9:00, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” de pe Valea Iordanului, apoi a mers în procesiune la râul Iordan, unde a oficiat slujba de Sfințire Mare a Apei, titrează pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. 
 
Într-adevăr, minunea cu întoarcerea apelor nu se petrece în cazul slujbei susținute de Patriarhul Ierusalimului pe partea israeliană a malului râului, după cum se poate vedea în filmarea de mai jos, unde, la final, apare în imagini și IPS Teodosie, aflat vizavi, pe partea iordaniană:

 VIDEO Cristina Leordeanu:

Foto: Vali Vădănoiu