ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mama lui Ashli Babbitt - Micki Witthoeft - a fost arestată vineri după-amiază în apropierea Capitoliului SUA și a fost acuzată de încălcarea a două reguli de circulație în vigoare la Capitoliu, scrie TheEpochTimes. 

Reținerea a avut loc în timpul unei demonstrații la a doua aniversare a morții lui Babbitt și a altor trei americani, la 6 ianuarie 2021. Witthoeft, în vârstă de 58 de ani, a declarat pentru The Epoch Times că se afla acolo pentru a-și onora fiica, care a murit în urmă cu doi ani, după ce a fost împușcată de locotenentul Michael Byrd, din cadrul Poliției Capitoliului SUA (USCP). Witthoeft a fost arestată în jurul orei locale 13:45 de către ofițerii de la Poliția Capitoliului SUA și acuzată că a încălcat două regulamente de circulație (!) (pdf) .

„Așa cum este tipic pentru această acuzație, doamna Witthoeft a fost procesată și eliberată în această după-amiază, după ce a primit o citație pentru a se prezenta în instanță la o dată ulterioară”, a precizat USCP. USCP a precizat că grupul „nu avea un permisiunea de a protesta pe terenul Capitoliului”.

„Ofițerii au stabilit o linie de poliție clară pentru a împiedica grupul să se deplaseze mai departe spre vest pe Independence Avenue, SW”, potrivit comunicatului. „Ofițerii și oficialii au spus grupului să iasă de pe drum sau grupul va fi arestat. Trotuarul era deschis". USCP a precizat că Witthoeft „a primit mai multe avertismente să iasă de pe drum”, dar în loc să facă acest lucru, ea „a refuzat să plece, s-a întors cu mâinile la spate și a cerut să fie arestată”.

„Am fost acolo pentru a-mi onora fiica”. Witthoeft a declarat pentru The Epoch Times că ea și grupul au văzut că terenul Capitoliului fusese îngrădit. „Lăsau oamenii să intre, dar pe noi nu ne-au lăsat să intrăm pentru că aveam steaguri, așa că am ales să merg pe strada care era blocată, cu steagurile mele", a povestit ea. „Când am dat colțul, mai mult din trotuar era blocat și opțiunea noastră era să mergem pe gardul lateral sau să traversăm strada, unde nu puteam să depunem flori. Așa că am ales să mergem de-a lungul drumului pentru a putea depune flori pentru cei patru oameni care au murit în acea zi - fiica mea fiind unul dintre ei. Când nu m-am dat la o parte de pe drum, am fost arestat și încătușat de un ofițer de poliție al Capitoliului foarte furios și agresiv, care mi-a lăsat răni pe braț din cauza cătușelor."
 
 
Înregistrarea video postată pe Twitter de producătorul News2Share, Ford Fischer, a arătat că locotenentul Ryan Schauf de la Poliția Capitoliului a fost ofițerul care a arestat-o pe Witthoeft.

Înregistrarea video a arătat că, în acel moment, Witthoeft ținea în mână un trandafir și i s-a spus să se mute pe trotuar. O altă femeie era cu ea și ținea o pancartă pe care era scris numele lui Ashli Babbitt. Femeia încerca să vorbească cu unul dintre ofițeri, dar ofițerul le-a spus: „Nu respectați legile de circulație, puteți să vă mutați pe trotuar sau veți fi arestate. ... Nu discutăm despre asta. Pe trotuar, acum, sau veți fi arestați, e simplu". După remarcile ofițerului, Witthoeft a fost văzută înmânând femeii trandafirul pe care îl ținea în mână. Apoi s-a întors cu spatele la ofițeri și a ținut două mâini la spate, ca și cum ar fi fost gata să fie încătușată. Întrebată la ce s-a gândit când a decis să fie arestată în loc să se îndepărteze de pe drum împreună cu ceilalți demonstranți, Witthoeft a declarat pentru The Epoch Times: „Eram acolo pentru a-mi onora fiica, iar ei încercau să facă acest lucru imposibil prin baricadele lor și prin faptul că nu ne-au admis pe terenul Capitoliului - și îi admiteau pe toți cei din jurul nostru. Am vrut doar să depun câteva flori pentru fiica mea și pentru Rosanne, Kevin și Benjamin. Dumnezeu să binecuvânteze America. Eliberați-i pe cei din 6 ianuarie".

Patru americani au murit pe 6 ianuarie 2021, în mijlocul haosului care a avut loc în acea zi în incinta Capitoliului -Babbitt, Rosanne Boyland, Kevin Greeson și Benjamin Phillips. Moartea lui Babbitt a fost declarată omucidere. Paul Sperry și RealClearInvestigations la sfârșitul anului 2021 l-au identificat pe Byrd ca fiind persoana care a împușcat-o pe Babbitt înainte de moartea acesteia. Moartea lui Greeson și a lui Phillips a fost stabilită ca fiind datorată unor cauze naturale. Între timp, moartea lui Boyland a fost considerată un accident, dar o înregistrare video desecretizată în decembrie 2021 a arătat că aceasta a fost lovită de un ofițer de poliție înainte, în timp ce zăcea inconștientă lângă clădirea Capitoliului.

Sesiunea comună a Congresului din 6 ianuarie 2021 a fost întreruptă temporar atunci când un grup considerabil de protestatari a intrat în clădirea Capitoliului și în împrejurimile acesteia. Afară se aflau mii de alți protestatari, în mare parte pașnici, care se adunaseră la Washington în acea zi pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la integritatea alegerilor. De la sfârșitul lunii decembrie, peste 900 de persoane au primit acuzații din partea Departamentului de Justiție, acuzându-le că au comis infracțiuni federale la 6 ianuarie 2021. Mai mult de 480 dintre acestea au pledat vinovate la una sau mai multe acuzații. Zeci de americani continuă să fie ținuți în închisoare fără proces.