ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O îngrijitoare medicală care a fost concediată de la locul de muncă pentru că a refuzat să se vaccineze anti-Covid afirmă că acum se simte lipsită de valoare, potrivit Daily Mail.

Holly Higgins a lucrat ca îngrijitoare la azilul de bătrâni Appleton Manor, din Stockport, timp de aproape patru ani, până când a fost concediată.
 
Mamă a unui copil, aceasta și-a pierdut locul de muncă după ce guvernul a impus ca toți lucrătorii din centrele de îngrijire din Anglia, cu excepția celor care au scutire medicală, să se vaccineze cu două doze până pe 11 noiembrie. 
 
Holly, în vârstă de 28 de ani, a refuzat să se vaccineze înainte de data limită și a declarat că a prezentat dovezi care pentru o scutire medicală, însă aceasta i-a fost refuzată.
 
Ea crede că lucrul în timpul pandemiei i-a provocat o serie de probleme de sănătate, inclusiv astm și alergii, probleme de care, spune ea, nu a suferit niciodată înainte.
 
HC-One, care administrează Appleton Manor, și-a apărat politica și a declarat că decizia de concedia a o pe Higgins a fost „un pas responsabil, pe care l-am făcut pentru a-i proteja pe cei pe care îi îngrijim”.

Un purtător de cuvânt a declarat că societatea a discutat pe larg cu colegii, „pentru a le înțelege motivele individuale pentru care nu au făcut vaccinul”.

Holly, care acum este șomeră, spune că această experiență i-a sfâșiat inima.
 
Ea a declarat pentru Manchester Evening News: „A trebuit să părăsesc rezidenții pe care i-am îngrijit timp de trei ani și jumătate. Mă simt atât de lipsită de valoare.”

„Simt că nu am fost deloc prețuiți pe toată durata pandemiei.”

„Iar acum, să fim eroii de anul trecut și șomerii de anul acesta - este total nedrept”.
 
Holly a explicat că crede că a contractat virusul în martie 2020, deoarece și-a pierdut simțul mirosului și al gustului și nu și le-a recăpătat nici după 18 luni.

Sunt sigură că este de la testări, deoarece înainte de toate acestea eram perfect sănătoasă”, a adăugat ea.

„Nu am avut niciodată astm înainte de a apărea Covid, înainte de a trebui să port o mască”.

„Nu vreau să risc să mă îmbolnăvesc de alte afecțiuni”.
 
Holly, care suferă și de anxietate, spune că și-a expus aceste probleme medicale ca dovadă că ar putea fi scutită de vaccin, dar a fost refuzată.
 
Ea a spus că a fost singura persoană din azil care a refuzat să se vaccineze și că în august a avut o întâlnire cu superiorii ei pentru a discuta această problemă, prilej cu care i s-a spus că va fi concediată dacă refuză vaccinul.  

Ea a adăugat: „Sufăr de anxietate, așa că am devenit agitată în timpul ședinței, iar lor nu le-a păsat.”

„Mi-au spus să încerc să obțin ceva de la medicul de familie pentru a dovedi că am astm și alte probleme de sănătate.”

„Am dovedit acest lucru și mi-au spus că nu este un motiv suficient de bun”.
 
Holly, care în prezent este șomeră, spune că nu intenționează să mai lucreze ca îngrijitoare medicală, dar are de gând să îi acționeze în instanță pe foștii ei angajatori.
 
Circa 57.000 de angajați din centrele de îngrijire din Anglia au fost dați afară de la locul de muncă în data de 11 noiembrie, când a intrat în vigoare noua măsură, în ciuda rugăminților disperate ale angajaților din acest sector de a o amâna. Sectorul avea deja un deficit de 100.000 de lucrători înainte ca pandemia să lovească.

Trecerea la vaccinarea obligatorie a afectat aproape 18.000 de centre de îngrijire din întreaga țară.