ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul lider al studenților, Marian Munteanu, se alătură vocilor care, în ultimele ore, și-au manifestat sprijinul pentru ziarista Oana Stănciulescu, acuzată de neolegionarism și promovarea ideilor de extremă dreapta.

Marian Munteanu a declarat joi seara, într-o intervenție telefonică pentru un post de televiziune, că toți cei care o atacă pe Oana Stănciulescu nu sunt decât expresia urii și intoleranței.

"Acum 27 de ani, generația mea s-a ridicat, cerând dreptul la libertate de exprimare, libertatea presei și a cuvântului. S-au ridicat împotriva noastră acei urmași ai kominterniștilor de-acum 70 de ani pentru că sunt îngroziți de ideea de libertate.
 
Ceea ce mă doare cel mai tare, ca și acum 27 de ani, este că bâtele acestor măciucași se abat împotriva unor doamne de o asemenea finețe cum este doamna Oana Stănciulescu. Pentru că ei sunt expresia violenței, a urii și intoleranței. Ei, care, culmea, vorbesc cu o obrăznicie care mi se pare inimaginabilă. Și care cică vorbesc în numele nu știu căror valori. Nu! Ei doresc să-și acopere urâțeniile și să și rezerve privilegiile", a spus Marian Munteanu.

Fostul lider al studenților a apreciat curajul Oanei Stănciulescu, contestată de inteleectualii care cer PNL să nu o numească în CA al TVR.
 
"Doamna Oana Stănciulescu a avut curajul să intre într-o dezbatere, nu a fost vorba să dai sentințe. Ea, ca și alți jurnalști, a slujit ideea de dialog. Și iată că s-a întâmplat ca dna Stănciulescu a fost propusă să facă parte dintr-un Consiliu de Administrație. Haideți să vă spun că, dincolo de această luptă pentru libertatea de expresie, mai exista o componentă: acestor indivizi le e teamă ca nu cumva oameni cinstiți ca dna Oana Stănciulescu să ajungă într-un CA, să se termine cu tâlhăria și hoția, pentru toți acei indivizi care sug bani din bugetul TVR pentru tot felul de emisiuni. De asta o atacă pe dna Stănciulescu. Și noi suntem datori să spunem acest lucru", a continuat Munteanu.

"În concluzie, solidaritatea tuturor cu dna Stănciulescu este semnul că noi putem reuși în continuare, ca oameni, ca iubitori ai libertății și democrației și să rezistăm împotriva avalanșei de urâțenie care vine din tenebrele trecutului. Eu văd în dna Stănciulescu expresia unui viitor mai bun!", a afirmat fostul lider al studenților.