ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doar în luna martie, trei dintre cicliștii de top ai lumii au suferit atacuri de inimă. Doi dintre ei au murit. Sunt ultimii dintr-o lungă listă neagră.

Ciclistul belgian Cédric Baekeland (foto) a murit pe 14 martie în urma unui atac de inimă, în orașul spaniol Mallorca. El se afla aici, din 12 martie, în cantonament cu echipa sa Body & Bike – BMB Boeckhounding, pregătind începutul de sezon.

Sportivul de 28 de ani a suferit o criză cardiacă. A apucat doar să îl alerteze pe colegul său de cameră după care s-a prăbușit și a murit.

„Fusese examinat medical recent, testele arată că starea sa de sănătate era perfectă.”

Potrivit ziarului Niewsblad, la solicitarea familiei, echipa B&B a refuzat până acum să facă alte declarații presei.

Toți cicliștii din echipa lui Baekeland erau vaccinați.

Vestea morții belgianului a venit la doar câteva zile după ce un al ciclist de top, scoțianul John Paul, de asemenea de 28 de ani, a decedat subit pe 9 martie.

John Paul era membru al echipei naționale a Marii Britanii și fost campion mondial la sprint,

Cum cauza morții sale nu a fost făcută publică. S-a spus doar că a murit în somn. Misterul din jurul decesului acestui sportiv profesionist, despre care se presupune că era cu toate testele medicale la zi și monitorizat în permanență, a alimentat speculațiile că ar fi murit ca urmare a vaccinului.

Pe 21 martie, un alt nume mare al ciclismului mondial, italianul Sonny Colbrelli, s-a prăbușitîn timp ce trecea linia de sosire în prima zi a Turului Cataluniei.

Relatările inițiale au vorbit de un atac cardiac. Din fericire, a fost resuscitat cu succes și diagnosticat cu „aritmie cardiacă”. Aceasta este unul dintre efectele secundare ale vaccinului COVID.

Pe 22 martie, echipa sa, Bahrain Victorious, a emis un comunicat de presă în care spunea:

„Echipa noastră medicală poate confirma că Sonny Colbrelli a suferit un stop cardiac care a necesitat o defibrilație. Cauza rămâne să fie determinată, iar ciclistul italian va fi supus unor teste suplimentare la Spitalul Universitar din Girona.”

Cauza stopului cardiac nu a mai fost anunțată.

Anul trecut, nu mai puțin de trei tineri cicliști belgieni, din lotul echipei Kempen, au avut probleme de inimă.

Juniorul Joppe Erpels a ajuns la ATI, după o cursă, Xander Verhagen a avut probleme la un antrenament, iar Yarno Van Herck a simțit ca o lovitură de cuțit în piept, în timpul cursei Hermann Van Springel.

Franța, care găzduiește în vară cea mai importantă competiție din ciclismul mondial, a votat o lege care îi obligă pe toți cicliștii profesioniști care participă la Turul Franței să fie vaccinați.

La fel ca în tenisul profesionist, zguduit de scandalul Djokovic și de accidentările în serie ale sportivilor de top - cel mai spectaculos caz de abandon recent fiind al lui Rafael Nadal - și în ciclism participarea la marile curse este condiționată de vaccinarea obligatorie.

În acest timp, rata deceselor în rândurile tinerilor bărbați a suferit o creștere explozivă. Singura explicație posibilă o reprezintă vaccinurile.