ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un mic protest față de decizia dictatorială a Guvernului PNL - UDMR de a impune certificate de vaccinare (vedeți și articolul relaționat) a avut loc și în Piața Victoriei din București (video). Reacția anemică a populației denotă că oamenii cu adevărat nu înțeleg pericolele acestui act arbitrar și... fals, după cum ne explică avocatul Elena Radu: Av. Elena Radu: Certificatul verde al Guvernului este FALS. Certificatul nu poate fi folosit la nivel național ca să restrângă drepturile și libertățile românilor ci numai pentru circulația în UE. Unde este SRI-ul?

O participantă la protestul de vineri, Mirela Neațu, a sintetizat situația, valabilă și în cazul de azi:

„Un pic frustrant sa vezi terasele de lângă Piața Victoriei pline de tineri la masă, zâmbind și plescaind zgomotos, rupți de toate frământările societății, în timp ce alții erau în apropiere, cu steagurile, cerând "Libertate!" și "Fără certificat verde!". Strigau și pentru ei, de fapt.
Îi pasa cuiva, cu adevărat, în România, de ideea de a fi liber, de a avea drepturi!? Ei, bine, stăm cam prost la acest capitol. Pe lângă faptul ca nu avem o cultură a mișcărilor civice bine închegată, suntem departe de a ieși pentru o idee ce îi afectează și pe alții, pentru ceva ce ne privește pe toti, în final. Românașii s-au învățat descurcăreți, egoiști, fiecare trage pentru el. De ce să latre el la stele pentru drepturi și libertăți!?...mofturi. Mai bine sta la terasă, în Centrul Vechi sau arde un joint.
Pe românaș îl arde doar când te iei de banii lui. De pensia lui de lux, poate. Atunci se activează. Cere, face, înjură, mișcă ceva, se leagă cu lanțuri de porți.
Așa că, bag de seama că dacă e sa ardă la drepturi si libertati, în viitor, scapă cine poate! Când cei care au stat pasivi vor vedea ca ii arde la buzunar, vor afla și ca avocatii-s pe bani. Ieșitul la protest este gratuit, dar nu se cade, deh. Ei sunt domni!”