ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, pentru Mediafax, că a informat SPP că renunță la serviciile de pază și protecție.

„Da - am transmis în scris către SPP, faptul că renunț la serviciul de protecție și pază", a precizat Tudorel Toader, la solicitarea Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la începutul ședinței de guvern, că a transmis încă de luni seara că nu vrea să beneficieze de protecția ofițerilor SPP, urmând să îndeplinească ”formalitățile legale în acest sens”.

”Pentru că a apărut o serie de speculații în spațiul public, aș vrea să precizez că am transmis SPP încă de luni seara că nu vreau să beneficiez de protecție. Înțeleg că toți miniștrii au aceeași opțiune și am comunicat deja acest lucru. Vom îndeplini formalitățile legale în acest sens. Nu am nicio problemă cu ofițerii SPP, a căror muncă o respect, nici nu instituția, însă aceasta este decizia mea. Nu sunt singurul demnitar care a optat în acest sens”, a declarat Viorica Dăncilă.

Anunțul premierului vine la scurt timp după ce secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, afirma la un post TV că premierul și miniștrii renunță la SPP. El făcea aceste declarații după acuzațiile lansate de Liviu Dragnea la adresa șefului serviciului, Lucian Pahonțu.

Luni seară, Liviu Dragnea a spus la o televiziune că ”un prieten al lui Paul Stănescu, trimis de Pahonțu, a spus că voi fi "executat”.

De asemenea, șeful PSD a mai acuzat că Serviciul de Pază și Protecție și-a depășit atribuțiile și s-a implicat în politică.

”Avem foarte multe informații, de-a lungul ultimelor luni de zile, legate de implicarea SPP și a domnului Pahonțu în chestiuni care țin de politică.

Demnitari care sunt monitorizați, o bază de date informațională care se strânge la acești domni. Oameni dintre colegii de partid, din Guvern, care spun că primesc mesageri din aceasta zonă, de la domnul Pahonțu. Decizia este firească. În momentul în care SPP, în loc să asigure siguranța unor deminitari, pentru că pentru asta sunt plătiți, se ocupă în a monitoriza și acționa deminitarii și a trimite informațiile unui singur om, care le poate plimba sau face analize pe ele, lucrurile nu sunt în regulă”, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, potrivit Agerpres, care citează Antena 3.

Serviciul de Pază și Protecție nu a fost notificat oficial că premierul Viorica Dăncilă și miniștrii Cabinetului său ar dori să renunțe la serviciile SPP, au declarat, marți, pentru Agerpres, surse oficiale.

Sursele citate au menționat că SPP este singura instituție abilitată prin lege să asigure protecția și paza demnitarilor români și a celor străini atunci când vin în România.