ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul de Virusologie din Wuhan ținea lilieci vii în cuști, au dezvăluit noi imagini din interiorul laboratorului, infirmând dezmințirile anchetatorilor Organizației Mondiale a Sănătății, care au susținut că această sugestie este o "conspirație", potrivit Sky News.
 
O înregistrare video oficială a Academiei chineze de științe pentru a marca lansarea noului laborator de nivel 4 de biosecuritate în mai 2017 vorbește despre măsurile de securitate care sunt luate în cazul în care se produce "un accident" și dezvăluie că au existat "ciocniri intense" cu guvernul francez în timpul construcției laboratorului.

Videoclipul de 10 minute se intitulează "Construcția și echipa de cercetare a laboratorului Wuhan P4 al Institutului de Virologie din Wuhan, Academia Chineză de Științe" și prezintă interviuri cu principalii oameni de știință ai acestuia. Raportul Organizației Mondiale a Sănătății care investighează originea pandemiei nu menționează că la Institutul de Virusologie din Wuhan ar fi fost ținuți lilieci, ci doar anexa sa face referire la animalele adăpostite acolo.

Un membru al echipei Organizației Mondiale a Sănătății care investighează originea pandemiei din Wuhan, zoologul Peter Daszak, a declarat că este o conspirație să sugerezi că liliecii au fost ținuți la Institutul de Virologie din Wuhan.

Într-un tweet din decembrie 2020, el a spus: "Niciun liliac nu a fost trimis la laboratorul Wuhan pentru analiza genetică a virusurilor colectate pe teren. Așa funcționează acum această știință. Colectăm mostre de lilieci, le trimitem la laborator. Eliberăm liliecii acolo unde îi prindem!".

Într-un alt tweet, datat 11 decembrie 2020, el a spus "Aceasta este o teorie a conspirației care circulă pe scară largă. Acest articol descrie munca pe care o conduc și laboratoarele cu care am colaborat timp de 15 ani. Acestea NU au lilieci vii sau morți în ele. Nu există nicio dovadă nicăieri că acest lucru s-a întâmplat. Este o eroare care sper că va fi corectată".

În această lună, Daszak părea că-și retrage negațiile anterioare și a recunoscut că Institutul de Virusologie din Wuhan ar fi putut găzdui lilieci, dar a recunoscut că nu i-a întrebat.
 

Înregistrarea video de la Academia Chineză de Științe a fost descoperită de cercetătorii care investighează originea pandemiei și care se autointitulează DRASTIC.

Arhivistul digital "Jesse" a găsit videoclipul Academiei Chineze de Științe, în timp ce coordonatorul grupului, care poartă pseudonimul "Billy Bostickson" din motive de siguranță, a reclamat de mult timp dovezi că în laboratoarele din Wuhan au fost adăpostiți lilieci.

Videoclipul face parte din investigația pentru cartea "What Really Happened in Wuhan", care este disponibilă pentru precomandă la Amazon și Booktopia.