ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu doar câteva zile înainte ca Parlamentul European să voteze asupra pașapoartelor de vaccinare care vor condiționa călătoriile internaționale intra-comunitare, jucătorul sârb de tenis Novak Djokovici, nr. 1 ATP, și-a exprimat dorința ca vaccinurile experimentale Covid să nu devină o condiție pentru ca jucătorii să poată participa la turneele ATP și a afirmat că el crede în libertatea de alegere, potrivit Agerpres. 

La începutul lunii aprilie, ATP a făcut noi precizări, conform cărora jucătorii care au fost vaccinați nu vor fi considerați contact direct al niciunei persoane testate pozitiv la coronavirus. De asemenea, ATP a întocmit și o listă cu facilități pentru jucătorii care au fost vaccinați, discriminându-i pozitiv față de cei nevaccinați.

În replică, Novak Djokovici a spus că există „o mulțime de lucruri despre vaccinuri”, dar nu și o claritate în privința (ne)obligativității lor. El este încrezător în libertatea de alegere și speră că vaccinarea nu va deveni obligatorie.

„Nu cred că se va ajunge la asta. Sper că nu, pentru că am crezut întotdeauna în libertatea de alegere”, a declarat Djokovic.

Întrebat dacă el se vaccinează sau nu, Novak Djokovic a menționat că nu va face paradă privind statusul vaccinal personal.

„Voi ține pentru mine decizia. Este o chestiune personală și nu vreau să intru în acest joc, pro și contra vaccinurilor, joc pe care mass-media îl promovează din păcate în aceste zile. Nu vreau să fiu etichetat drept cineva care se opune vaccinului sau dimpotrivă...”, a punctat Djokovic.

Jucătorul sârb a fost testat pozitiv la Covid-19 anul trecut, a trecut prin boală și asta i-a conferit o imunitate naturală. Din declarațiile anterioare reiese că el nu îmbrățișează vaccinarea obligatorie și nu consideră corectă condiționarea călătoriilor internaționale de statusul vaccinal al cetățenilor.